Savaş; “5 Temmuz Vatan Toprağına Bağlılığın En Önemli Simgelerinden Biridir”

0
98

İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü münasebetiyle, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir kutlama mesajı yayınladı. Savaş, bu günün, yolumuzu aydınlatmaya ve hedeflerimize sağlam adımlarla yürümemize yardım etmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

Yayınladığı mesajda kahraman Türk ordusunun İskenderun’a gelişinin 79. yıldönümünü büyük gurur ve mutlulukla kutladığını belirten Başkan Savaş; “Kahraman ecdadımızın Dörtyol’da ilk kurşunu sıkarak başlattığı milli mücadele kararlılığı ordumuzun Hatay’a gelişine kadar sürmüştür.  Kuvayi Milliye ruhundan bir an olsun vazgeçmeyen İskenderun ve Hatay halkı, kendini anavatandan ayrı görmemiştir” diye konuştu.

Mesajında, beş temmuz tarihinin önemine de değinen Başkan Savaş; “5 Temmuz 1938 tarihi, azmin, inancın, fedakârlığın, cesaretin ve vatan toprağına bağlılığın en önemli simgelerinden biridir. Kıvanç duyduğumuz tarihlerden biri olan bu gün, yolumuzu aydınlatmaya ve hedeflerimize sağlam adımlarla yürümemize yardım etmeye devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun’un her zaman kendini Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evladı olarak kabul ettiğine de işaret eden Başkan Savaş; “Bu gurur ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimiz ve ebediyette intikal etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor huzurunda saygıyla eğiliyor, kendini her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evladı olarak gören İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 79. yılını kutluyorum” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here