Sarılar Mahallesi Derneğine Görkemli Açılış!

0
516

Altınözü-Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği, görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş, Sarılar Mahallesi sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta konuşan Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği Başkanı Kosta Çiftçioğlu katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasında, birkaç gönüllü ile başladıkları yardım faaliyetlerinin büyümesiyle dernekleşme kararı aldıklarını kaydeden dernek başkanı Kosta Çiftçioğlu; “Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği, Hatay ili Altınözü ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi’ni geliştirmek, ekonomik ve sosyal olarak kalkındırmak, tarihsel geçmişini ortaya çıkarmak, sivil toplum faaliyetlerini etkinleştirmek ve bu konuda çalışmalar yapan kişiler ve kuruluşlara destek vermek ve işbirliği yapmak amacıyla Sarılar Mahallesi gençleri tarafından kurulmuştur. Hiçbir dini vakıf veya siyasi parti ile alakası olmayan, gönüllülük esasına dayalı, yeni ve genç bir dernektir.

Destek Verenlere Şükranlarımızı Sunuyoruz

Derneğin kuruluşunda bizlere desteğini esirgemeyen siz büyüklerimiz ve halkımıza bir kez daha şükranlarımı iletiyorum. Çalışmalarımız, birkaç genç arkadaşımızla kendi aramızda amatör bir ruhla başta sosyal yardımlar yaparak, mahallemizin ihtiyaç sahipleri ile elimizdekileri paylaşmak amacı ile başladı. Bu arzu hatırı sayılır kişi sayısına ulaşınca bu işi artık resmiyete döküp amatör ruhu üzerimizden atma kararı aldık ve dernekleşme zamanının geldiğine inandık, yola çıktık. Bu bağlamda öncelikle Sarılar Mahallesi Rum Ortodoks Kilisesi ile Altınözü İsa Mesih Kilisesi yöneticileri ve Sayın muhtarımızla bu fikrimizi paylaştık. Büyüklerimize bu süreçte desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Valilikten Büyükşehir Belediyesine, Kaymakamlığımızdan Altınözü Belediyesi’ne kadar birçok kurumdan beklentilerimizin üzerinde olumlu dönüş ve destekle bugünlerimize ulaştık. Çabalayan üyelerimize ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Çiftçioğlku ayrıca, 5-6 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sarılar Festivaline tüm Hataylıları davet etti.

Daha sonra söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise hayır işi yapan herkesin destekçisi olacaklarını ifade ederek; “Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Sarılar Mahallesi’ndeki gençlerimizin önce kendi çabalarıyla restorasyonuna başladıkları, sonra bizlerin desteğiyle restorasyonu tamamlanan Derneğimizin lokalinin açılışını gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin hayır işlerinde bulunması çok önemli! Biz hayırlı iş yapan herkesin yanındayız, destekçisiyiz. Bütün gençlerimiz, önce mahallemiz, sonra şehrimiz, Ülkemiz adına güzel faaliyetlerle, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, kültürel faaliyetlerini katkıda bulunur, bizde onların hep yanında oluruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Hatay Büyük Bir Mozaik!

Açılış öncesi son olarak söz alan Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ise; “Hatay gerçekten bir mozaik ve bu mozaiğin bütün taşları birbirini tamamlıyor. Bunun güzel bir örneğini de burada görüyoruz. Bu organizasyona destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizi güçlü kılan hadise hep birlikte, beraber olarak hareket etmemizdir. Festivalimizin Sarılar Mahallesi’ne hayırlı olmasını diliyorum. Temenni ediyorum ki bu festival binlerce yıl devam etsin, dünya devam ettiği sürece Sarılarda insanlar bir araya gelsinler, geçmişi yâd etsinler, birlikte güzel bir hayat sürsünler” dedi.

Konuşmaların ardından Dernek Lokalinin açılış kurdelesi kesildi. Altınözü Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin katkılarıyla kurulmuş olan Sarılar Mahallesi gençlerinden oluşan ‘Zeytindalı Korosu’ açılış sonrası mini bir konseri verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here