Sarıkamış Şehitlerimizi Amanos’ta Karda Yürüyerek Andılar

0
118

sarıkamış anma1Belen’de Sarıkamış Harekatı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla anma yürüyüşü yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte katılımcılar Belen ilçesindeki Amanos Dağı’nda 3 kilometre yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçik adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada Sarıkamış şehitlerinin yurdun dört bir yanından gelecek vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda ettiklerini söyledi. Kaymakam Aydın; “Bugün burada, bir başka şehitler diyarında, bir asırdır bir anne merhameti ve sıcaklığıyla bağrındaki 1500 şehidi sarıp sarmalayan, koruyup kollayan ve koynunda saklayan Belenimizde, Sarıkamış Harekatı’nda vatanı ve bayrağı uğruna, canını feda eden kahraman şehitlerimizin fedakarlıklarını anmak için toplanmış bulunuyoruz.

sarıkamış anma2

Hiçbir zorluğa aldırmadan ve sonunu düşünmeden kolkola şehadete yürüyerek Türk Milletinin en acı destanlarından birini yazan kahraman şehitlerimize, vatan ve millet uğruna o günden buyana canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükran duygularıyla aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhlarınız şad olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da Sarıkamış Şehitleri’ni minnetle andıklarını kaydetti. Kur’an-ı Kerim’in de okunduğu program, Fidan Dikimi, katılımcılara Belen Belediyesince sıcak çorba ve Belen Kızılay Şubesince meyve suyu ikramıyla sona erdi.

sarıkamış anma3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here