Sarı Zeybekler’den “Put Adam” İsimli Kitaba Sert Tepki!

0
242

Sarı Zeybekler’den “Put Adam”a Sert Tepki: “Atatürk; Put Adam Değil, Dünyayı Dize Getirmiş Bir Başkomutan’dır”

Küresel Kitap yayınlarından çıkan “Put Adam” isimli romanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik çirkin hakaretler ve iftiraların yer aldığının ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, ağır eleştirilerde bulundu.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsına yapılan ve adına ithaf edilen çirkin saldırıları şiddetle kınadıklarını vurgulayan Kurt; “Necip Fazıl Kısakürek’in, ‘Abdullah Abdurrahman’ takma ismini kullanarak Arapça yazdığı ve 1972 yılında Irak’ta yayınlanan ‘Put Adam’ romanında Ulu Önder Atatürk için kullanılan hakaret içeren cümleler ve iftiralar bulunmaktadır. Bu cümleler mesnetsiz ve asla gerçeği yansıtmamaktadır.

Küresel Kitap yayınlarından Türkçeye çevrilen ve “Efsane Kitap” diye de satışa çıkarılan bu yanlı kitapta Atatürk hakkında yer alan cümleler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bilinçli olarak itibarsızlaştırmaya yöneliktir. Bu asla kabul edilemez.

Atatürk; put adam değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideridir, dünyayı dize getirmiş bir Başkomutan’dır, ileriyi gören, öngörüsü yüksek bir siyaset ve devlet adamıdır. Adı geçen bu kitabı yayınlayanlar alenen suç işlenmektedir.

25/07/1951 yılında kabul edilerek 31/07/1951 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 5816 nolu, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’da belirtilen 1. maddede ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ hükmü gereği bu kitabı yayınlayanlarla ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz” diyerek yetkilileri göreve davet etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here