Sarı Zeybekler’den Nardüzü Kent Meydanında Atatürk Sergisi

0
211

Sarı Zeybekler Derneği (SZD) Genel Merkezi Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ikinci sergisini az bilinen Atatürk fotoğraflarından oluşan 50 fotoğrafla, Arsuz ilçesi Nardüzü Kent Meydanında bir açık hava sergisini daha halkla buluşturdu. Setide yer alan fotoğraflar ilgiyle izlendi.

Sergi açılışında bir konuşma yapan SZD Genel Başkanı Nevzat Kurt; “Kurtuluş mücadelemizin 100. yılını kutladığımız 2019 yılında yoğun bir etkinlik programı hazırladık. Bu programlar doğrultusunda ilkini 18 Mart’ta İskenderun Belediye Sergi Salonunda açtığımız ‘Son Kale Çanakkale’ fotoğraf sergimizin ikincisini de Nardüzü Kent Meydanında ‘Az Bilinen Atatürk Fotoğrafları’ olarak açmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Sergimizi dernek yönetim kurulu üyemiz ve aynı zamanda Nardüzü Mahallesi Muhtar adayı Neslihan Dokumacı’ya destek amaçlı Nardüzü’nde açtık. Her mahalleye mutlaka bir bayan elinin değmesi gerektiğini düşünüyorum ve kendisine herkesin huzurda başarılar diliyorum” dedi.

Nardüzü Muhtar Adayı Neslihan Dokumacı da yaptığı konuşmada, sergiye katılan 7’den 70’e herkese teşekkürü ederek; “Bugün Nardüzü Kent Meydanı için tarihi bir gündür. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün az bilinen fotoğraflarından oluşan sergimizi siz değerli halkımızla buluşturmaktan çok mutluyum. Kent Meydanında açılan sergiye ev sahipliği yapmak benim için bir onurdur.

Bu vesile ile bana destek veren başta Dernek Genel Başkanımız Sayın Nevzat Kurt’a, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Bilen’e, bu mücadelemde beni yalnız bırakmayan çok değerli aileme, dost ve akrabalarıma ve bilhassa siz saygıdeğer Nardüzü halkına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Adaylık konusunda değinen Neslihan Dokumacı; “Nardüzü Mahallemiz Arsuz’un en nezih mahallelerinden biridir. Mahallemizin çok fazla eksikliklerin olduğunu tespit etmiş bulunmaktayım. Muhtar olarak seçildiğim takdirde bu eksiklikleri en kısa zamanda gidereceğim” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here