Sarı Zeybekler Derneği Dağ Ceylanları ve Dağ Tavşanlarını Besledi

0
124

Sarı Zeybekler Derneği Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınırlarında bulunan dağ tavşanlarını ve dağ ceylanlarını (Gazella Gazella) yerinde besleme adına bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Dernek Genel Başkanı Nevzat Kurt; “Sarı Zeybekler Derneği Gezi Kulübü etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz bu gezide önce Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Suriye sınır hattına yakın noktalarda yaşamlarını sürdüren ve ilk tespitin ardından 2009 yılında yapılan ilk sayımlarda 150 civarında olduğu değerlendirilen gazella-gazella türü Hatay dağ ceylanlarını Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Dağ Ceylanları Üretim İstasyonunda ziyaret ettik.

Burada bulunan 24 adet dağ ceylanını kendi ellerimizle beslerken dağ ceylanlarını yakından görme ve beraber fotoğraf çekilebilmenin mutluluğunu da yaşadık.

Daha sonra Gölbaşı Gölü’nün içinde bulunan ve içerisinde yüzlerce dağ tavşanının yaşam alanı olan küçük adaya geçerek buradaki tavşanları da besledik. Yoğun soğuk hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan tavşanlara havuç, marul ve yeşilliklerden oluşan çuvallar dolusu yiyecek bıraktık.

Bu anlamlı etkinlikte bizlere araç desteğinde bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne, Önce Vatan Derneği Yönetim Kurulu’na, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Arsuz Temsilcisi Serap Çağrı’ya, Hatay Doğa ve Yaşam Derneği gönüllülerine, Kırıkhan Tema Vakfı Temsilciliği gönüllülerine, Gökbörü Doğa Grubu gönüllülerine ve değerli Sarı Zeybek gönüllülerine teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here