Şans ve Bereket Getiren ‘Kokina’ya Yoğun İlgi

0
76

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen ‘Kokina’ya, ‘şans ve bereket’ getireceği inancıyla insanlar yılbaşı üzeri oldukça rağbet gösteriyor. Kimi insanlar kokina’yı demet demet alırken, kimileri de farklı aranjman tasarımları olarak talep ediyor.

İnsanların talepleri doğrultusunda aranjmanlar ve buketler hazırladıklarını ifade eden Lalezar Çiçekçilikten Yusuf Tunç; “Yılbaşı üzeri en çok kokina tercih ediliyor. Çiçeği aldıktan sonra dilek diliyorlar, bir ay boyunca çiçek solmazsa, dileklerin kabul olduğuna inanıyorlar.

Sadece kokina alanlar da var, farklı aranjman ve buket olarak isteyenler de var. Buketlerimizin içerisine kokinanın yanına, tarçın, kozalak, kurumuş portakal koyuyoruz. Bu tür buketleri de vatandaşlar çok beğeniyorlar. Böyle bir buket yaklaşık 100 TL’ye mal oluyor” dedi.

Kokinanın dikenli bir çiçek olduğunu ve toplanmasının zahmetli bir iş olduğunu ifade eden Tunç; “Yaylalardan toplanıyor, toplanması çok zor, dikenleri var. Alanlar kokinaya iyi bakmalı. Serin yerde muhafaza etmeliler ve üç günde bir suyunu değiştirmeliler” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here