Sanayi Sitesinin Taşınmasına İTSO’dan Tam Destek

0
136

sanayi sitesi1Yeni Sanayi Sitesi için yapılan çalışmalara İTSO’dan da tam destek geldi. İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İbrahim Açıkgöz ve üyeleri yaptıkları girişimlerin adından sanayinin yeni yerine taşınması ve imar izni alınması için gerekli tüm yazışmaları da yaptı.

Sanayi esnafının daha geniş, daha modern bir sanayiye kavuşması için çalışmalara hız verildi. Kooperatif Başkanı Açıkgöz, konuyla ilgili açıklamada; “11 Mayıs 2015 tarihinde Hatay Valiliğinden Bakanlığa ilgili dilekçeyi ve talep edilen evrakları gönderdik. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan arsanın kooperatife devri ve otoban yolunun Sanayi Sitesi olması için tüm girişimlerde bulunduk. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda Belen Belediye Başkanımız Adnan Vurucu ile İTSO başkanımız Levent Hakkı Yılmaz da bizlere her konuda destek oldu. Şu an Ankara’dan gelecek olan haberi beklemekteyiz.  Milli Emlak Genel Müdürlüğünden izin alınmasının ardından işlerimiz daha da kolaylaşacak” dedi.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün arazilerin satışına izin verdiği takdirde kooperatif olarak çalışmalara başlayacaklarına da değinen Açıkgöz; “Araziyi, harca esas değer üzerinden satın almak üzere Belen Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü’ne müracaatımızı bulunduk. Satışa ilişkin hazırlanan bilgi ve belgeler  Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ibraz edildi ve cevap bekliyoruz.  İşlemleri buna göre başlatacağız” diye konuştu.

Açıkgöz, tüm bu konuları üyeler ile sanayi esnafına anlatmak ve son gelişmeleri değerlendirmek üzere 13 Haziran Cumartesi günü Sanayi Aşevinde genel kurul yapacaklarını, tüm sanayi esnafını da bu bilgilendirme toplantısına beklediklerini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here