Şampiyon Olmuş Gibi!

0
211

körfez iskenderunspor18Stat: 5 Temmuz

Hakemler: Deniz Çoban, Oğuz Terzi, Aydın Karsavuran

Körfez İskenderunspor: Kadir**, Onur**, Mehmet**, H. İbrahim*** (Dk.84 Ömür*), Mustafa Soytaş*** (Dk. 80 Mustafa Serkan*), Hamza***, Salih**, Edim** (Dk. 67 Deniz**), Serdal**, Murat**, Doğan** 

Eyüpspor: Gökhan Anıt*, Tayfun**, Eser*, Aytürk**, Emrah* (Dk. 61 Sezer*), Emre**, Gökhan*, Sedat*, Ali Cansun*, Tuncay* (Dk. 45 Uğur*), Halil İbrahim* (Dk. 45 Oğuz*)

Goller: Dk.8 Hamza, Dk. 29 Halil İbrahim (K.İskenderun Spor) Dk. 83 Sezer (Eyüpspor)

Sarı Kart: Doğan, 78 Emre Toraman (Eyüpspor) Deniz ( Körfez İskenderunspor)

Spor Toto 2. Ligde küme düşmeme mücadelesi veren iki takım Körfez İskenderunspor ile Eyüpspor, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun 5 Temmuz stadında ligin son maçında karşı karşıya geldi. Çekişmeli ve zevkli geçen karşılaşma sonunda güçlü bir taraftar desteğini arkasına alan Körfez İskenderunspor, rakibini 2-1 yenerek, ligde kalmayı başarırken, rakibi Eyüpspor ise 2. lige veda etti.

Karşılaşmayı Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı A. Cengiz Gül ve siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin yanında 10 bine yakın taraftar izledi.

Karşılaşmaya hızlı ve etkili başlayan temsilcimiz 8. dakikada golü buldu. Sol taraftan gelişen atakta Serdal’ın ceza alanına gönderdiği topla buluşan Hamza gelişine vurdu ve ağları gördü: 2-1.

körfez iskenderunspor19

Golden sonra baskısını daha da arttıran Körfez İskenderunspor, rakip kalede üst üste atak geliştirdi. 29. dakikada Eyüpspor’dan Tayfun’un kaleciye geri pası kısa kalınca araya giren Halil İbrahim, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi: 2-0. Bu skor aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Net Pozisyonları Gole Çeviremediler…

İkinci yarıya kontrollü başlayan temsilcimiz yakaladığı birçok pozisyonu da cömertçe harcadı. 65’te sağdan gelişen atakta, çaprazdan topla birlikte ceza alanına giren Hamza kaleci ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Penaltı itirazları sürerken, Eyüpspor defansı topu uzaklaştırdı. 70’te defans arkasına atılan topu kontrol eden Hamza’nın kaleciyi geçerek ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

körfez iskenderunspor20

Maçın sonlarına gelindikçe risk alarak ileri çıkan Eyüpspor, karşılaşmanın 83. dakikasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Sezer’in golüyle az da olsa ümitlendi: 2-1. Moral kazanan Eyüpspor, skoru korumak isteyen Körfez İskenderunspor kalesine yüklenmeye başladı. 88’de Sedat’ın ceza alanın dışından kullandığı serbest vuruşta Kaleci Kadir topu güçlükle kontrol etti.

Büyük bir heyecanın yaşandığı karşılaşmanın son dakikalarında her iki takımda gol yollarında başarılı olamayınca, Körfez İskenderunspor, sahadan 2-1 galip ayrıldı ve 2. Ligde kaldı. Konuk ekip Eyüpspor ise aldığı bu yenilgi ile 3. Lige düştü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here