Samandağ’dan Türkiye’ye Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi  

0
73

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in düzenlediği Birlik Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı Hatay’ın tüm dinamiklerini bir çatı altında topladı. Truva Life Otel’de gerçekleşen kahvaltıya CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanvekili Eser Yangın, HBB Genel Sekreter Yardımcıları, HBB Daire Başkanları, meclis üyeleri, dernek başkanları, kanaat önderleri, muhtarlar, STK’lar, CHP İlçe başkanları, Belediye başkanı ve Meclis üyesi aday adayları, partililer ve 1500 civarında vatandaş katıldı.

Etkinliğe Samandağ İlçesinin 42 mahallesinden ve Hatay’ın bütün ilçelerinden katılım sağlandı. Hatay’ın ve Samandağ’ın bütün renkleri kahvaltıda buluştu. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemi vurgulanarak, başarının bütünlükten geçtiği ifade edildi.

Birlik Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Program,  konuşmalarla devam etti.

Başkan Nehir: “Siyaset Yapmak İsteyen Herkese Saygılıyız”

Böylesi coşkulu bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ötürü mutlu olduğunu belirten Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “Siyaset yapmak isteyen herkese saygılıyız. Herkesin siyaset yapmaya hakkı vardır. Siyaset vatandaşı aldatmak değildir. Siyaset yapamayacağımız işleri vaat etmek hiç değildir. Siyaseti yaparken birbirimizi inciterek kırarak yapmamalıyız. Aday Adayı olan arkadaşlarımın tamamını davet ettim.  Gelenlere teşekkür ediyorum gelmeyenlerle ilgili de mutlaka mazeretleri vardır. Farklı bir gerekçeleri yoksa buradan saygılarımı gönderiyorum.

Biz yıllarca, on yıllarca devletin unutulmuş yüzüydük. Biz bu ülkenin asli unsuruyuz. Bizim Yemen’de, Çanakkale’de vefat eden şehitlerimiz, dedelerimiz, atalarımız var. Bu ülkede bir ve eşit olduğumuzu her ortamda haykıracağım. Biz öteki olmak istemiyoruz. Biz etnik dini ayırımcılık yapmadık. Biz mezhepleri ayırmadık. Bizden ötekinden demedik. Bizler birlikteyiz ve Hatay iyi bir ailedir. Bu partinin bayrağını da her platformda dalgalandırmanın çabası içerisinde olacağız. Siyaset yaparken verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz gerekiyor. Siyaset yapan arkadaşlara tavsiyem veremeyecekleri sözleri vaat etmemeleridir. Çünkü bu görevlere gelirlerse bu sözlerin altında ezilirler. Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. 3-5 günde bu memleketi Cennet yapacak bir olanak söz konusu değildir. Bu ülke koşullarında ilçemizin payına düşeni almak için sizden aldığımız güçle canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siyasetçinin görevi budur” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden bu güne hayata geçirdikleri proje ve çalışmalardan söz eden Başkan Nehir; “Biz bu ilçenin yönetimine geldiğimiz günden bu güne çok şey değiştirdik. Sloganımız “Değişim Şart”tı. O gün değiştirmeye başladık, bugün değişim devam ediyor, yarın da değiştirmeye devam edeceğiz. Toplumu daha rahat, daha refah yaşatmak için bu sürece destek vermeniz lazım. Biz bu sürecin öncüsüydük ve kısmet olursa devam edersek değişim devam edecektir. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Milletvekili Güzelmansur:” CHP Birleştirici Güçtür”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur; “Samandağ çok önemli değerler barındıran bir ilçedir. Ama ne önemlisi Samandağ’da kardeşlik, eşitlik, hoşgörü olmasıdır. İlçelerimizdeki aday adaylarımızın hepsi partimizin birer neferidir ve birbirinden değerlidir. Toplum kimi istiyor ve kimi tercih ediyorsa onu Başkan olarak göreceksiniz, bunun sözünü veriyorum. Eğer Hatay’da huzur varsa bunun en büyük sebebi Büyükşehir Belediyemizin Cumhuriyet Halk Partisinde ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın Lütfü Savaş olmasından kaynaklanmaktadır. Bizi birleştirecek tek zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir” dedi.

Başkan Savaş; “Kimsenin Küsme Lüksü Yoktur”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Bugün burada birlik beraberlik adına bir araya geldi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in misafiri olduk. Rabbim birlik, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü daim etsin inşallah. AKP’nin 17 yıllık iktidarında Hatay hizmetten yoksul bırakıldı.  Mevcut iktidar Hatay’ın hepsini hatta %80 oyu olan ilçeleri bile pas geçmiştir.  Yerelde çok başarılı olmak zorundayız. Büyükşehirde Meclis üyeliği konusunda kararları alabilmek için daha güçlü olmalıyız. Daha güçlü olmak için de birbirimize daha fazla sarılmalıyız. Daha güçlü bir şekilde iktidar olmamız gerekmektedir. Bize daha fazla ilçede belediye başkanı kazanmalıyız, her ilçede de en az bir meclis üyesi kazanmalıyız.

Bu nedenle kimsenin küsmeye lüksü yoktur. Bütünlüğümüzü bozmadan önümüzdeki sürece herkesin katkı sunması gerekmektedir. Bütün belediye başkanlarına ve aday adayı arkadaşlarıma şahsım olarak eşit derecede yakınım. Hepsi bu ailenin bir ferdidir. Bu ailenin ferdi olan arkadaşlarımızın da kendi partilerinde bir yerlere gelmek istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Adaletli bir seçim istiyoruz. Adaletli, objektif ve herkese eşit yaklaşan bir seçim olmasını istiyoruz.

Bu seçim tabi ki Genel Merkezimizin, PM, MYK ve Genel Başkanımızın aldığı kararlar doğrultusunda olacaktır. Biz ne kadar geniş katılımlı bir seçim olursa o kadar iyi diyoruz ve ipi göğüsleyen arkadaşımız ile yol alamaya gayret ederek birlik ve beraberlik içinde Büyükşehir’i ve ilçeleri kazanmak için elimizden geleni yapacağız. kişi odaklı değil proje odaklı, gelecek odaklı vizyonel konuşmalıyız. Önce şehrimizi sonra ülkemizi nasıl kurtarırız ona bakmalıyız. Kendini kurtaramayan ülkesine faydalı olamaz. Biz başarmak zorundayız.  Birliğimiz, bütünlüğümüz. beraberliğimiz daim olsun. İnşallah 31 Mart’tan sonra da daha güçlü bir Hatay temenni ediyorum” dedi.

Milletvekili Tokdemir: “Birlik Olacağız, Partimizi İktidara Taşıyacağız”

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir; “Cumhuriyet Halk Partisini hem yerelde hem genelde iktidara taşımamız lazım. Çünkü herkesin her aklıselim insanın Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında özgürlüğk ve demokrasi mücadelesini birilikte vermek gerekir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu zalim iktidara mahalli seçimlerde iyi bir ders vermeliyiz demişti. Hem Hatay’da hem de Türkiye genelinde birlik ve beraberlik içerisinde güç olacağız, birlik olacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız” dedi

Programın sonunda slayt gösterimi yapıldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here