Samandağ’da Belediye Zabıta Noktasına Silahlı Saldırı

0
38

Eryılmaz; “Belediye Binamıza Yönelik Gerçekleştirilen Silahlı Saldırıyı Lanetliyoruz!”

Samandağ’da Tekebaşı Mahallesinde bulunan ve Belediyeye ait Zabıta Kulübesine silahlı saldırı gerçekleştirildi. 12 kurşunun isabet ettiği saldırıda camlar kırılırken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, yapılan silahlı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Belediyeye yönelik saldırının son günlerde Samandağ Belediyesini hedef göstererek yandaş havuz medyada yansıyan asparagas haberlerin ardından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; “Samandağ Belediyesi hakkında gerçekle ilgisi olmayan iftira ve karalama kampanyası yürütülerek, A Haber ve Sabah Gazetesinde servis edilmek suretiyle belediyemiz hedef gösterilmiştir. Bu asparagas, yalan haberlerin ulusal basında yayınlanması ve Belediyemizin hedef gösterilmesinden hemen sonra Belediye Binamıza ve Zabıta Kulübemize silahlı saldırılar yapılmıştır.

Haberi Servis Edenler de Saldırının Birinci Derecede Şüphelisidir

Belediyemizi hedef gösteren A Haber ve Sabah Gazetesi bu saldırıdan sorumludur. Zira, haber konusu suç duyurusu neticesinde Savcılık tarafından Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (takipsizlik) verilmiştir. Ayrıca bu haberi servis edenler de bu saldırının birinci derecede şüphelisidir.

Samandağ Belediyesi halkımızın Belediyesidir ve bu saldırı halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıların gerçekleşmesinde belediyemizi hedef gösteren, kötü niyetli olduğunu bildiğimiz yandaş havuz medyası, bu hain saldırıları gerçekleştiren failler ve bu haberleri servis edenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bu hain saldırılarla bizi sindireceğini sanan hasta ruhlu zavallıların yakasını asla bırakmayacağımızı bir kez daha halkımızla paylaşmak istiyorum.

Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirterek, bu hain saldırıları gerçekleştirenler ve arkasındaki gerçek faillerin, adalet önüne çıkarılıp hesap verene dek peşlerini asla bırakmayacağımızı buradan duyuruyorum. Kamuoyuna saygıyla sunulur” ifadelerine yer verdi.

 

Zabıta Müdürü Şimşek; “Bu Çirkin Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum.”

Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek de Tekebaşı Mahallesi’nde bulunan Zabıta Kulübesine yapılan silahlı saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Olay 6 Ekim Perşembe günü yaşandı. Ertesi gün sabah burada görevli Zabıta arkadaşlarımız kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yaklaşık 12 el mermi atılmak suretiyle Zabıta kulübemizin delik deşik edildiğini öğrendik. Bununla ilgili Jandarma’ya haber verildi. Olay yeri inceleme ekipleri de gerekli incelemeleri yaptılar.

Ulusal basında bizimle ilgili yalan yanlış haberler yapılmasının hemen ardından bu olaylar gerçekleşiyor.

Zabıta Birimi Yerel Kolluk Kuvvetidir. Biz Zabıtalar, vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuru için mücadele eden insanlarız, personelleriz. Halkımız için özveri ile çalışan bir ekibiz. Bu saldırının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Sürekli bizi sosyal medya ve ulusal basın aracılığı ile hedef göstermenin bir manası yoktur. Bunu şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here