Samandağ Belediyesi ile Disk Genel-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

0
104

Samandağ Belediyesi ile Disk Genel-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Samandağ Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Türkiye’de birçok belediyede işçiler ile anlaşma sağlanamazken Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz işçileri de mutlu eden bir sözleşmeye işçileri ile birlikte el ele imza attı.

Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda gerçekleşen imza törenine Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, DİSK/ Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK/ Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK/ Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri ve Samandağ Belediyesi Personelleri katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, yaptığı konuşmada emeğin en yüce değer olduğunu belirterek; “Emek en yüce değerdir. Hz. Ali’nin bununla ilgili çok güzel bir sözü var. ‘İşçinin alın teri kurumadan hakkını vereceksiniz’ der. Bu çok anlamlı bir söz! Bizim belediye başkanı olarak bu ilçenin sorunlarının çözümünde, daha da güzel bir ilçe olması konusunda gece gündüz çalışan siz değerli emekçilerimize belediyemizin bütün imkânlarını kullanmak suretiyle hakkınızı vermek bizim boynumuzun borcudur. Hepimiz bu ilçede yaşıyoruz, bu ilçe hepimizin. Bu ilçenin sorunlarına çözüm üretmek, birlikte hepimizin görev ve sorumluluğudur.

Türkiye’de bütün belediyelerin ortak sorunu; ekonomik sıkıntılar, korkunç seviyede bir işçi talebi ve belediyenin hantal yapısı. Bizim bu belediyenin hantal yapısını daha işler hale getirebilmek, sorunlara daha kısa sürede daha az bir maliyetle çözüm üretebilmek adına bize çok önemli bir görev düşüyor. Bunu benim tek başıma yapma şansım yok, bunu birlikte başaracağız. Samandağ’ın bütün sorunlarının çözümü noktasında halkın yediden yetmişe bizden beklentisi var. Biz bu dönemi dayanışma çerisinde, saygı ve sevgi çerçevesinde tamamlamak istiyoruz.

Biz geçiciyiz, sizler emekli olacağınız güne kadar kalıcısınız. Dolayısıyla size daha fazla görev düşüyor. Bu nedenle sizden istirhamım yüreğinizde memleket sevgisi olsun. Ondan kuşku duymuyorum ama biraz daha fazla olsun istiyorum. Çünkü çok ciddi sıkıntılarımız var. Vatandaşların çok ciddi anlamda beklentileri var. Herkes haklı olarak kendi talebinin karşılanmasını istiyor. Biz kendi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz ama vatandaşlarımız da kendi üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirmek zorunda.

Biz dürüst şeffaf bir yönetim uygulama sözü verdik, bu konuda bu çizgimizden asla taviz vermeyeceğiz. Tüm gelirlerimiz ve giderlerimizi düzenli olarak her ay kalem-kalem kamuoyu ile paylaşıyoruz, paylaşmaya devam edeceğiz. Bizim hiçbir zaman gizli ajandamız olmayacak. Bu memleketin hakkını, bu memleketin parasını, bu memleket için hep beraber kullanacağız. Ben her zaman emekçinin yanındayım, her zaman işçi kardeşlerimizin yanındayım, ben maaşımı almasam bile siz maaşınızı alacaksınız” dedi.

DİSK/ Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz konuşmasında; “Sayın Belediye Başkanımız ile birazdan burada Samandağ Belediyesindeki kadrolu işçilerin sözleşmesini imzalayacağız. Emekten yana, işçiden yana hiçbir sorun yaşanmadı. Bu konuda arkadaşların talepleri yerine getirilmiştir. Ben de buradan sendikam adına Sayın Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. bu toplu iş sözleşmesinin başta kadrolu işçilerimize olmak üzere bütün işçilere, ailelerine, Samandağ halkına, belediyemize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz ile DİSK/Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Güleryüz’ün konuşmalarının ardından sözleşme imzalandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here