Sakatlık Süresi Uzarsa (2)

0
26

Değerli okurlarım, sakatlıklar, sporun bütün dallarında önüne geçilemeyen sevimsiz hadiselerdir. En sert spor olan futbolu bir tarafa bırakalım. Adam dans ederken bile sakatlanıyor. Nasıl oluyorsa artık?

Hatırlayacağınız gibi, “Bir konuyu tam anlamıyla anlamış değilim” demiştim altını çizerek. Biraz açalım dilerseniz. Futbolda fizik üstünlüğünün geçerli olduğu dönemde (50’li yıllarda, sarı ve kırmızı kartlarda gündemde yoktu) bizler yada ağabeylerimiz sakatlandığında, kırık çıkık yoksa, ertesi hafta futbolumuza devam ederdik.

Sağlık ekibi ve sağlık malzemeleri mi? (burada gülmem mi, ağlamam mı gerek bilmiyorum.) Bir karton kutu içinde, küçük bir şişe oksijen, yine aynı büyüklükte bir şişede tentürdiyot. Bazı müsabakalarda bunlar bile olmaz ya da çabuk biterdi. Dün söylemiştim ya, o zaman kullanılan tekmelikler bile, şimdi en büyük suç aleti olarak kabul edilir. Artık ayrıntıya girmeyeceğim.

İçinde bulunduğumuz modern futbol çağında, sezon başında sakatlanan bazı futbolcular nedense sezonu kapatıyorlar. Bu kadar ihtimam, büyük ekonomik avantajlar, sağlık ekibinin doktorlardan oluşması, ambulanslar, teçhizatların en iyisi… Bunlara benzer bir sürü önemli avantajların futbolculara sebil edildiği modern futbol çağında, yeşil zemin üzerinde top koşturan bu tiyatrocuların bu denli çıt kırıldım olmalarına akıl sır ermiyor.

O zaman, aklımıza hemen şunlar gelmez mi? O dönemin futbolcuları; ya çok centilmendi ya da biyonik adamlardı. Şöyle düşünsek olur mu? “Senin futbol oynadığın dönemde herkes amatördü, profesyonellik yoktu ve ne olduğu da bilinmiyordu!” Bu şekilde düşünenleriniz olacaktır mutlaka. Tamamda, amatörler can taşımıyor mu? Onlar insan değil mi? O sorunun cevabı da böyle olacaktır.

Profesyonel futbolcuların evveliyatı amatörlüktür. Yani, önce amatörlük, sonra profesyonellik! Aralarında, belli bir sürede, tecrübe ve düşünce farkı mutlaka olacaktır. Bu tecrübe, deneyim ve düşünce farkı da onları gereksiz sakatlanmalardan koruyacaktı diye de düşünebiliriz. Söylemeye çalıştığım, bu gereksiz sakatlanmaları yarınki sayımızda sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here