Sakatlık Süresi Uzarsa (1)

0
30

Değerli okurlarım, sporda sakatlık süresi uzarsa kimse endişe etmesin sonunda düzelir ve de geçer. Sporcu rahatsızlığından dolayı kimse kötürüm kalmaz. Bir okurumun “Sanatı köstekleyenler” ve “Yaşam bizim için ne biriktirir” şeklindeki sorularını yanıtlamaya çalışacağım. “Hayat bizler için ne biriktirir, ne verir?” Soru bu!

Bizler için hayat, saklamaya hazır olduklarımızı, bize yakışanları, ihtiyacımız olanları, bizi büyütecekleri, yani giderek olgunlaşıp bizi biz yapacakları biriktirir. Yanıt bu kadar kısa olmaz. Konu iyice anlaşılmalı… Yaşamdaki sanattan ve onu köstekleyenlerden, insanların cahil kalmalarından yararlanmak isteyenlerden ve nedenlerinden kısa-kısa söz edeceğim…

Şiirler de yaşamdan bir parça olduklarına göre, bazı şiirler gidenler için ağıt, kalanlar için bir öğüttür. Camdan dışarı yani ormana baktığımda neler görmüyorum ki… Bir de Arş-ı Ala’ya bakalım. Orada görmemiz mümkün olmayan sadece tahmin edebileceğimiz muhteşem olaylar… Onları anlatmaya da sözcükler yetersiz kalıyor.

Bir yazar olarak tüm hava koşullarında yazmaya özen gösteririm. Aşırı sıcaklar sıkıntı verseler de gökyüzünde dolaşan koyu gri tonda bulutların nasıl bir eylemde bulunacağını bilebilir miyiz? O bulutlar hıçkırarak ağladıkça, toprak ana da açım diye ağladıkça, öylesine güzel bir armoni ortaya çıkıyor ki, kafanda iyiyse, hep yazmak geliyor içinden.

Sonunda yine sanat var ve her şeyin altından o çıkmıyor mu? Biz sanata nasıl bakıyoruz? Eğitimi hangi noktada görmek istiyoruz? Hiç düşündünüz mü?

Geçmişten günümüze gelmiş ve kalmış en kalıcı miras, sanat eserleri, tablolar, besteler, yazınlar, el işi, göz nuru. İşte bu eserlere kalp gözüyle bakıldığında neler gözükür neler. Bir şiir için neler verilmez ki? Bu nedenlerle sanat ve sanatçı tartışılmaz.

Bilinmeyen nedenlerle sanat da, sanatçı da aşağı çekilmeye çalışılıyor. Sanatın ve sanatçının kafa yapısı tartışılır mı? Hangisi olursa olsun, onun eserlerine değer vereceğiz. Solcu sanatçılarımızın cenazelerine gitmeyen o kişilere inanın acıyorum.

Okur-yazar seviyesini aşağı çekmekle nasıl bir fayda sağlanır? Bir sanatçıyı kafa yapısından dolayı zaafa uğratmak kime ne kazandırır? Biraz düşününce; siyasete göbekten bağlı. Sanatçı susturulmuş, korkutulmuş ses seda yok. Karikatür bile çizemezsiniz, büyük suçtur. Okuma yazma oranı yükselirse, halk gerçeği anlayacak ve o zaman ayıkla pirincin taşını. Nohutta, kömürde fayda etmez.

Biz ne yapıyoruz? Yeni yılda eğlenmek haramdır, gâvur icadı… Çocuk denilecek yaştakilerin evlenmeleri helaldir. Öyle mi? Bu zihniyet değişmedikçe, onu destekleyenler yok olmayınca muasır medeniyet seviyesine çıkamayız. Sonu iyi olur inşallah.

Sporcu sakatlıkları neden uzuyor dersiniz? Sağlık ekibi başarısızdır, kendine iyi bakmıyordur, iyileşmek istemiyordur, bunları ayrıntılı anlatacağım ama örnek verebilirim. Ben spor yapıyorum, kendim için sezonu açtığımda, aşırı yüklemeden yan bağları koparmışım. Tam 40 gün spor yapamadım. Tedaviyi kendim yaptığım gibi, iyileşmeyi çok istedim. Bunlara ve nedenlerine ayrıntılı gireceğim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here