Şair ve Yazar Mustafa Söylemez, Gazetemizi Ziyaret Etti

0
363

Şair ve Yazar Mustafa Söylemez, gazetemizi ziyaret ederek son kitabi olan ‘Karabıyık Dede’ isimli kitabını tanıttı.

Gazetemiz yazarlarından Yasemin Tümkaya ile edebiyat ağırlıklı sohbet eden ve kendini İsoslu Mustafa olarak tanıtan Yazar Söylemez, toplamda 11 tane şiir ve öykü kitabının olduğunu söyledi. 1966 yılından bu yana şiir yazdığını kaydeden Söylemez, uzun bir dönem Atatürk Ortaokulunda öğretmenlik yaptığını da kaydetti.

Son yayınladığı ‘Karabıyık Dede’ kitabında Soğukoluk Zorkun yaylasındaki lokantada, bir profesörle doğal yumurta hakkında yaptığı tartışmayı masalsı bir şekilde anlatan Söylemez; “Cleopatra ve Catherina gibi tarihi şahsiyetleri, fantastik masal tarzıyla yeninden canlandırıp, Çukurova’nın çok zengin tarihi bir geçmişe sahip olduğunu anlattım” dedi.

Toprak kaymaları sonucu İskenderun-Arsuz-Karaçay bölgesinin defalarca toprak altında kaldığını söyleyen Söylemez, Büyük İskender’in komutanlarından Selefkos’un Arsuz bölgesindeki antik Rozapolis kentinde prensesle evlendiğini anlattı.

Kitabı yazma amacından da söz eden Yazar Söylemez; “Kitabın ana fikri buğday. Karakılçık buğdayını yiyen insanın, en az 100 yıl yaşadığını, sağlık sorunlarının olmadığını anlatmayı hedefledim. Traktörle yapılan tarım ve ithal buğday tohumu doğal buğdayı yok ediyor. Dünyada her şeyin temeli, tüm savaşların sebebi buğdaydır. Bu bölge buğday ve ekonomik yönden dünyanın en zengin bölgesi olduğu için buğday deposu olarak görülen bölgemiz defalarca dünyanın en güzel kadınlara hediye edildi. İskender, en zalim hükümdar Daryus’un bu bölgeyi ele geçireceği endişesiyle bölge halklarının da kendisini kurtarıcı olarak görmesi üzerine büyük İSOS savaşını gerçekleştirdi. Halen günümüzde insanlar Büyük İskender’e hayranlıklarını çocuklarına İskender ismini vererek göstermektedirler.

Bu kitabi 3 ayda yazdım. Bu kitabı yazmış olmaktan mutluyum, beğenilerek okunda ve çoğu satıldı. Şimdi de ‘Karaçay’ isimli yeni kitabımın hazırlığındayım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Şair ve Yazar Mustafa Söylemez’in ‘Karabıyık Dede’ kitabını temin etmek isteyenler gazetemizden satın alabilirler.  (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here