Şair Duran Aydın, Çarşamba Sohbetlerinde Tecrübelerini Paylaştı

0
56

Şair-Yazar Duran Aydın, Ayna Kültür ve Sanat Derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneği’nin ‘İletişim Dili Olarak Şiir Üzerine Söyleşi’ etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Edebiyat Hayatında yaşadıklarını katılımcılarla paylaşan Şair-Yazar Duran Aydın; “Diyarbakır’dan Naim’in ölüm haberini alınca, çok etkilendim, çok üzüldüm ve ilk şiirimi de öyle yazdım. Sonra Hürriyet Gazetesi’nin Kelebek ekinin şiir köşelerine gönderdim şiirlerimi ve orada yayınlanmaya başladı. Herhangi bir eğitimim yok benim, ortaokul mezunuyum. Kimi zaman etiketin çok da önemli olmadığını hep söyleriz. Mutlaka eğitim çok önemli ama biz dönemin koşullarından dolayı okuyamadık.

Şiire başlamam edebiyat dergileriyle birlikte oldu aslında. 1976 yılında Adana’da Koza Dergisini yayınlayanlarla tanıştım. Ben 16 yaşındayken beni aralarına aldılar. Keşke şu an aramızda yirmili yaşlardaki gençleri de görseydik ama şimdiki gençler artık cep telefonunun, bilgisayarın, teknolojinin esiri oldular ne yazık ki. Bu günleri de yaşamak varmış.

Daha sonra Maraş olaylarının hemen öncesinde 1979 yılında Düşün Dergisini yayınladık. Dergilerle hiçbir zaman bağımızı koparmadık. Edebiyat hayatı, edebiyat dergileriyle devam ediyor. Askerden sonra yine arkadaşlarımızla boş durmadık, kendi takımımızı kurduk, Akdeniz Yazın Seçkisi’ni çıkardık 1983 yılında. O zamanlar dergi sözcüğü siyasi örgütle bağdaştırılıyordu o yüzden dergi izni alamadık, biz de ismine Yazın Seçkisi dedik, kitapçık olarak yayınladık.

Bugünlerde yayınladığımız dergimizin adı da Sarmal Çevrim. Edebiyat yaşam biçimimiz oldu. çok genç yaşlarda tanıştığım edebiyat ve şiirle üretmeye devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Şair Aydın, açıklamasının ardından katılımcıların soruların da yanıtladı. Ayna Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Yıldırım, söyleşi sonunda Şair-Yazar Duran Aydın’a teşekkürlerini iletti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here