Şahutoğlu; “Kurtuluşumuzun 80. Yıldönümünü Sevinç ve Coşkuyla Kutluyoruz!”

0
81

CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 5 Temmuz İskenderun’umuzun Düşman işgalinden kurtuluşunun 80. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 5 Temmuz 1938 tarihinin, Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşaması olduğuna işaret eden Şahutoğlu, mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“Göğsümüzü kabartan aziz şehitlerimiz sayesinde İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 80. yıldönümü sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un Emperyalist İşgalden Kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Bu tarih aynı zamanda azmin, inancın, fedakârlığın, cesaretin ve vatan toprağına bağlılığın en önemli simgelerinden biridir. Kıvanç duyduğumuz tarihlerden biri olan bu gün, yolumuzu aydınlatmaya ve hedeflerimize sağlam adımlarla yürümemize yardım etmeye devam edecektir.

Bu gurur ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimiz ve ebediyette intikal etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor huzurunda saygıyla eğiliyor, kendini her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evladı olarak gören İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 80. yılını kutluyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here