Şahutoğlu; “Gadir Hum, Hoşgörü Köklerinin Dünyaya Uzanan En Güçlü Dallarından Biridir”

0
180

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Gadir Hum, Hoşgörü Köklerinin Dünyaya Uzanan En Güçlü Dallarından Biridir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Alevi vatandaşlarımızın en büyük bayramlarından biri olan Ğadir Hum Bayramı nedeniyle bir açıklamada bulundu.

Gadir Hum Bayramı’nın hoşgörü köklerimizin dünyaya uzanan en güçlü dallarından biri olduğunu vurgulayan Şahutoğlu, Alevi inancının akidelerinin, herkesin saygı duyduğu, değer verdiği ve İslam felsefesinin önemli bir boyutu olduğunu kaydetti.

Gadir Hum Bayramı’nın, farklı kültür ve inanca sahip insanların hoşgörülü bir şekilde yaşadığını gösteren en önemli bayramlardan biri olduğunun altını çizen Şahutoğlu; “Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşandığı güzide ilçemizde, müstesna bayram günlerinin beraberce en güzel şekilde idrak edilmesi, birlik, beraberlik ve huzur çerçevesinde yaşanabileceğinin en önemli timsali olduğu aşikârdır. Toplumsal ve kültürel hayatımızda önemli bir yer edinen ve mukaddes değere sahip bayramlardan biri olan Gadir Hum Bayramı; İlçemizde yaşadığımız birlik, beraberlik, sevgi, barış, huzur ve hoşgörü köklerinin dünyaya uzanan en güçlü dallarından biridir.

İnsana insan olduğu için değer verildiği, aynı Yaradan’dan yaratılmanın bilinciyle tüm insanlığın kardeşçe yaşadığı bu samimi ve huzurlu ortam tüm dünyaya örnek bir tablo oluşturmaktadır. Milli varlığımız ve kültürümüz açısından önem arz eden Gadir-i Hum Bayramı’nı can-ı gönülden kutlarken, Hz. Muhammed’in son veda haccında Allah’ın emri (Maide süresi) ile Hz. Ali’ye velayet-i tebliğ ettiği günü anlamlandıran bu bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini diliyorum” diye açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here