Şahutoğlu; “Çanakkale Zaferi Tarih Sahnesine Mustafa Kemal’i Kazandırmıştır”

0
123

CHP Kurultay Delegesi Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Çanakkale Zaferi Tarih Sahnesine Mustafa Kemal’i Kazandırmıştır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultay Delegesi Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, kahraman Türk askerlerinin uğrunda nice kanlar döktüğü vatanımızın bağımsızlığını, bölünmezliğini ve geleceğini, milletimizin gücünü ve hâkimiyetini simgeleyen şanlı bir gün olduğunun önemle altını çizen Şahutoğlu; “Hafızalara derin bir şekilde kazınan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir zaferdir.  Türk ulusunun vatan sevgisi eşliğinde birlik bütünlük ve beraberlik duygularıyla hareket ettiği 18 Mart Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşlarının oluşmasında kilit bir zafer özelliği göstermektedir” dedi.

Çanakkale Zaferinin en önemli özelliğinin ise Türk ve Dünya tarihine Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandırmış olması olduğunu vurgulayan Şahutoğlu, “Çanakkale Zaferinin en önemli özelliği ise tarih sahnesine Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandırmış olmasıdır. O’nun bilge kişiliği, eşsiz cesareti ve üstün dehası bu zaferin kazanılmasında üstün rol oynamış, ileride emperyal güçlere karşı verilecek Kurtuluş Savaşı’nın önderini tayin etmiştir.

Bu mukaddes, güzel yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale Zaferiniz kutlu olsun, aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here