Şahinoğlu; “Hep Birlikte Dikkatli Olalım”

0
81

İskenderun Lokantacılar, Kebapçılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu; “Hep Birlikte Dikkatli Olalım”

İskenderun Lokantacılar, Kebapçılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, Korona Virüsü nedeniyle bakanlık düzeyinde alınan tedbirler ile ilgili esnafını ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya ve halk arasında doğruluğu ve gerçekliği olmayan pek çok bilgi de dolaşırken, yetkili isimlerin yaptığı açıklamalar bu kapsamda büyük önem taşıyor.

İskenderun Lokantacılar, Kebapçılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu da, İçişleri Bakanlığı tarafından kendilerine iletilen ve tüm kamuoyuyla paylaşılan genelgeyi esnaflarıyla paylaştı.

Genelgede; “Balkanlığımız tarafından 81 ile gönderilen ek genelge ile 81 ilde, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe ve her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu…” ifadelerine yer verilirken, Şahinoğlu da odalarına kayıtlı esnaflara bilgilendirme mesajı attı.

Şahinoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada; “İskenderun Lokantacılar ve kebapçılar esnaf odasına kayıtlı olan üyelerimizin dikkatine; Korona virüsü ile ilgili bakanlıktan odamıza gelen genelgede, çalgılı müzikli lokantalarımızın, birahanelerin, kafeteryaların ve buna benzer çok toplu olan yerler ikinci emre kadar kapatılacak. Dönercilerimiz, lokantacılar, kebapçılar, ruhsatlarında restoran olarak geçen tüm esnaflarımız şu an için açık olacak. Önümüzdeki günlerde ‘sokağa çıkma yasağı’ ve benzeri bir genelge gelmesi halinde tabi ki tüm esnaflarımız kapatmak durumunda kalacak ancak şu an için böyle bir durum söz konusu değil.

Bakanlığımız tarafından alınan tüm bu tedbirler, vatandaşlarımızın sağlığı için büyük önem taşıyor. Lütfen hem esnaflarımız hem vatandaşlarımız bu dönemde dikkatli ve hassas davransınlar.

Tüm esnaflarımıza çağrıda bulunuyorum; çalışan esnaflarımız da mümkün olduğu kadar çalışan elemanlarının fazla bir arada olmamaları için dikkat etsinler. Gelen müşterileri de oturma alanlarına arada bir mesafe bırakarak oturtsunlar. Hep birlikte gereken önlemleri alır, dikkatli davranırsak süreci en az hasarla geçirebiliriz” ifadelerine yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here