Şahin; “Bu Ülkeyi Böyle Yönetemeyecekler”

0
117

CHP’li Vekillerden Teşekkür Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri, seçim sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz haftasonu CHP İskenderun İlçe Yönetimini ziyaret ettiler.

İlçe binası girişinde CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi tarafından karşılanan CHP’li Vekiller Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, parti binasındaki tüm partililerle tek tek tokalaştı.

Sıcak karşılamadan ötürü ilçe yönetimi ve partililere teşekkür eden vekiller ayrıca seçim çalışmaları kapsamında emek veren tüm partililere şükranlarını iletti.

İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kısa hoş geldin konuşmasının ardından ilk olarak söz alan Milletvekili Serkan Topal; “Hepinizin, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da 24 saat emrinizde olacağız. Öneri ve eleştirilerinizi bekliyoruz. Bedeli ne olursa olsun aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Emin olunuz ki bunlar gidecek, biz geleceğiz. Sadece bizim iktidarımızı ertelediler. Biz kazanacağız” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Milletvekili İsmet Tokdemir; “24 Haziran seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bize görev verdiniz. Bizler de bunu layıkıyla yapmak adına, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bütün kardeşlerimizin 24 saat emrinde olduğumu huzurunuzda beyan ediyorum. Seçmiş olduğunuz 4 Vekil, gittik rozetlerimizi taktık, genel başkanımızın huzuruna çıktık, dedik ki; ‘Hatay’dan 4 Vekil, dört kardeş olarak geldik, siyaset yaptığımız müddetçe bu devam edecek. Çünkü birlik ve beraberliğin olmadığı yerde hiçbir netice çıkmıyor. Hatay’ın bütün sorunlarında el ele, gönül gönüle olacağız” diye konuştu.

Ülkede hakkı, hukuku ve adaleti savunan sadece CHP olduğunu savunan Tokdemir, partililerden, sosyal medya ve başka mecralarda partiyi yıpratacak eleştirilerden sakınmalarını özellikle istedi.

İki yıl önce il başkanı olarak geldiği İskenderun’da ilçe başkanından bir söz aldığını hatırlatan Milletvekili Mehmet Güzelmansur da; “Önümüzde artık yerel seçimler var. 2 yıl önce il başkanı olarak ilçe başkanımın yanına geldiğim zaman ilçe başkanım bana ‘İskenderun’u biz kazanacağız sözünü vermişti. Bu sözü bu heyecan tüm partililerde görüyorum. Bizim İskenderun’u kaybetme lüksümüz yok. Ankara’da olsun, burada olsun 4 tane kardeşiniz var ve bu 4 kardeşiniz 24 saat emrinizdedir.

Ülkemiz yangın yeri, daha önce seçimlerde diyorlardı ki CHP’ye oy verirseniz dolar 6 lira olacak, Euro 7 lira olacak, ekonomi iflas edecek ama şimdi son üç günde bunları yaşadık. Eskiden dolar 100’er lira artardı şimdi biner biner artıyor. Ama televizyonu açıyorsunuz hiç çıt yok. Neyi tartışıyorlar, hala CHP’nin kurultayını tartışıyorlar. 24 Haziran’dan önce bize 5 dakikalık zaman ayırmayan yandaş medya şu an sabah açıyorsunuz CHP akşam açıyorsunuz CHP. Chp’yi yıpratmak için çalışıyorlar. Biz artık birbirimize birlik ve beraberlik içerisinde, sevgi ve saygıyla yaklaşalım ve önümüzdeki yerel seçimlerde kenetlenip büyükşehir İskenderun, Erzin, Dörtyol, Payas bu bölgeyi nasıl alabiliriz onun düşüncesi içerisinde olalım” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Milletvekili Suzan Şahin de; “Mecliste giriyoruz, AKP’li ve MHP’li milletvekilleri oylamaya olmadığı zaman dışarıda, oylama öncesinde bir haber veriliyor, geliyorlar karınca gibi, eller kalkıyor. O salonda hakkı, hukuku, adaleti, mağduriyeti, eşitliği savunan tek partinin milletvekilleri bizleriz. En çok mücadeleyi Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri veriyor, her konuda. Bir milletvekilinin oyu orada her şeyi değiştirecekmiş gibi, en ince ayrıntılarına kadar inceliyor, haykırıyoruz. Bizim görevimiz bugün onların yaptığı yanlışlıkların altını çizmek ve vatandaşa bunları duyurmak, vatandaşımızı ayıktırmak.

Bu ülkeyi böyle yönetemeyecekler. Görüyorsunuz her gün bir şeyle eziliyorlar. Tek Adam, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Kral kim olursa olsun göreceksiniz bu ülkeyi böyle yönetemeyecekler, gidecekler. Biz buna inanıyoruz, sizin de inanmamızı istiyoruz ama buna bir katkı sunmamız lazım. Önümüzde yerel seçimler var, bu yerel seçimlerde herkesin, ‘erk’lerini kaybetmemek ve üzerine yenilerini koymak için çalışması lazım. Alabildiğimiz kadar belediye edinmek zorundayız, mevcut varlığımızı da kaybetmemek lazım. İskenderun Belediyesi’ni kaybettiğimiz günün ertesi günü 400 kişi işsiz kaldı, onların 200’ü hala işsiz sonuçlarını iyi düşünün.

Önümüzdeki bu seçime lütfen bu kararlılıkla hazırlanın. Seçim stratejilerimizi belirleyeceğiz ama iki şeyi önemsiyorum. Bizim bütün toplantılarımızda partili muhtarlarımızın hepsi olmalı. Çünkü halka ilk dokunan insanlar onlar. Onların bizim yanımızda olması, bize katılması, bizi zaman zaman yönlendirmesi şarttır başarı için. Örgütüm ile benim önceliğimiz muhtarlarımız olacaktır. Elbette sivil toplum örgütleri ve derneklerle bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Kadın milletvekili olarak kadınlara daha fazla önem verdiğini kaydeden Şahin; “Kadınlarımıza özel teşekkür ediyorum, kadınlarımıza özellikle iş düşüyor, kadınlarımız özellikle daha çok çalışmalı. Bu ülkenin sigortası, güvencesi, özgürlük, hukuk, adalet savunucusu bir parti var Cumhuriyet Halk Partisi… Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi… Cumhuriyeti savunan bir parti… Herkes onu yıkmanın peşinde… Ama en çok biz Cumhuriyet Halk Partililer kendi kendimizi kemirerek, kendi kendinizle savaşarak, birbirimizi eriterek bunu yapmaya çalışıyoruz, en acı tarafı da bu. Başkaları bize dışarıda şöyle bir algı ile yaklaşıyorlar; ‘Artık bunlardan bir şey olmaz. Kendi kendine bile anlaşamıyorlar, 5 ayda bir sürekli Kurultay, seçim, o, bu’ Artık yeter insanları böyle konuşturmayalım

Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak. Berabersek bir şeyler yaparız. Her kapıyı ben çalamam ama biz çalabiliriz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here