Şahin; “Bu Ülkenin Bir Daha Kandırılmaya Tahammülü Yok”

0
119

CHP Hatay Milletvekili Adayı Şahin; “Bu Ülkenin Bir Daha Kandırılmaya Tahammülü Yok”

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Avukat Suzan Şahin, vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor.

Günün erken saatlerinde çalışmalarına başlayan ve gecenin geç saatlerine dek ziyaretlerini sürdüren Şahin, esnafları tek-tek ziyaret ederek onların sıkıntılarını dinlerken, ev ziyaretlerinde bulunmayı da ihmal etmiyor.

Vatandaşların çektiği sıkıntıyı çok iyi bildiklerini kaydeden Şahin, CHP İktidarında hayata geçirilecek projeleri de anlatarak, sıkıntılara nasıl çözüm üretileceğini vatandaşlarla paylaşıyor.

Bugüne kadar 16 yıldır mevcut iktidardaki partinin, birçok vaatte bulunduğunu ancak hiçbir zaman bu vaatleri yerine getirmediğini savunan Şahin; “Bir daha aynı taahhütte bulundu. Bir seçim sonrasına kadar yerine getirmedi bir daha aynı taahhütte bulundu. Samimi değil. Sürekli kandırılıyoruz. Hatta bir şey söyleyeyim mi? Mevcut olan yetkilerimizi de kırpa kırpa geliyoruz seçim sonucunda. Maaşlarımızı enflasyon karşısında eritiyoruz. Enflasyon artıyor. Zam artıyor. Faiz artıyor. Dolar artıyor. Bizim gelirimiz düşüyor.

CHP sayesinde asgari ücret zorla 1500-1600 seviyelerine geldi. Daha önce böyle miydi? Bizim sayemizde taşerondan kadro konusu açıldı. Onu da öylesine yaptılar, adını da taşerondan kadroya geçirdiler, ne sosyal hakları var, ne sendikalı hakları var, ne yemek parası var, ne fazla mesaisi var, ne de ücreti arttı sadece işten çıkarılıp çıkarılmama konusu uzun vade sözleşmeli işçi gibi oldu. Kandırıyorlar sürekli. Terör meselesinde kandırıldık. FETÖ meselesinde kandırıldık. PKK da kandırıldık. Suriye’de kandırıldık. Amerika ile ilişkilerimizde kandırıldık. İsrail’de kandırıldık. Sürekli pardon diyen bir devlet başkanımız var. Af edersiniz kandırıldık. Af edersiniz yanıldık. Bir daha bu ülkenin kandırılmaya yanılmaya tahammülü yok. Sizlerden şunu bekliyoruz. Sizlerde bugün bu sandıkta deyin ki: “Af edersiniz 16 yıl boyunca sana inanmakla, senin istediklerini yapmakla, sana güvenmekle ve sandıkta sana oy vermekle bende yanılmışım.” Pardon. Yeter artık, Tamam. Bu iş böyle kapansın” şeklinde iktidara göndermelerde bulundu.

Konuşmasına CHP İktidarında hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlatarak devam eden Suzan Şahin; “Şimdi ben ufak-ufak bir şeyler anlatacağım. Çiftçi için çok özel projelerimiz var. Çiftçinin mazotunu 3 liradan yapacağız. Çiftçi tohumu İsrail’den alıyor bir kere kullanıyor bir daha kullanamıyor. Biz tohumu kendisi üreten gerçek tohumları çiftçimize devir edeceğiz. İlaç yardımı, ayrıca bakım yardımı, çağdaş teknolojik tarımın uygulanması için devlet her türlü desteği çiftçisine verecek. Kredi faiz indirimi vergi muafiyeti bunun gibi çalışmalarımız var.

Esnaflar içinde aynı keza borçların faizlerini silip onlara da vergi indiriminde bulunacağız. Temel nokta da biz çok işe çok ücret, az işe az ücret, çok kazanca çok vergi az kazanca az vergi ödenmesinden yanayız. Vergilerin de birçoğunu özellikle bazı mesleklerden tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Memurlardan, öğretmenlerden ve işçilerden alınan vergilerin tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Çalışmayan kadınlarımıza ayda 1.000 lira maaş vereceğiz. Bu 1.000 lira maaşın yanında 25 lira su 50 lira elektrik, kış aylarında ise 100 lira yakıt parası hesabına yatıracağız, eğer çocuk okutuyorsa yılda bir kereye mahsus annenin hesabına 1.200 lira yatıracağız.

Çocuk tahsili devam ederken aynı çocuğa aile sigortası olan çocuğa 400 lira burs vereceğiz. Üniversiteyi bitirdikten sonra 2 yıl boyunca iş bulamazsa bu bursu almaya devam edecek. Üniversite de harç sınav parası gibi her türlü eğitim öğretime ilişkin para harcaması devrine son. Her şeyi devlet karşılayacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here