Sahil Düzenleme Çalışması Aralıksız Sürüyor

0
129

bld-sahil düzenleme2İskenderun Belediyesi’nce, sahil düzenlenme çalışması aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımız için şehrimiz sahil bandında denize yakın, günlük şehir içi stresinden uzak, sosyal bir yaşama-dinlenme alanları ve yürüyüş yolları oluşturma amacı ile projelendirilerek, çalışmasına başlanan sahil düzenlemesi kapsamında, gölgeliğin çelik konstrüksiyon malzemeden oluşan yapısı tamamlanma aşamasına geldi.

Çalışma kapsamında, anfi tiyatronun depo ve tuvaletinin temel ve perde betonları dökülürken, döşeme kalıp demir çalışması devam ediyor. Yelken Kulübü ve askeri güvenlik sahasına kadar olan bölümde ise tahkimat işleri sürdürülüyor. Sahil düzenleme çalışması kapsamında, yürüyüş yolunun tesviye çalışması devam ediyor.

Sahil düzenleme çalışması, gölgelikler, 9 parkurlu mini golf sahası, oturma birimleri, satranç sahaları, sokak satrancı, paten pisti, anfi tiyatro, tuvalet (engelli dahil), 7 metre genişliğinde 1605 m uzunluğunda hava ve deniz suyu etkisine karşı dayanıklı patinatolu bazalt plaklarla kaplı sahil yürüyüş yolu, taşlar ile anroşman yapılması ve yeşil alanlardan oluşuyor.

Tüm imalatlar hava ve deniz suyu etkisi göz önünde bulundurularak projelendirilen sahil düzenlemesi, sahil bandı boyunca askeri güvenlik sahasına kadar olan alanda gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en uzun sahil kordonundaki yeni düzenlemelerle, İskenderun halkı için hoşça zaman geçirme mekanı oluşturuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here