Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerine Bilgilendirme!

0
150

gelişim hastanesi4Dr. Aslan, “Kanserden Değil Geç Kalmaktan Korkun!”

Dünya’da daha sık görülmeğe başlanan meme kanseri vakalarına dikkat çekmek için onlarca eğitim semineri veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aslan, Acil Tıp Teknisyenliği (ATT) ile hemşirelik öğrencilerine yönelik çalışmaların daha yoğun bir şekilde yapılmasının önemine işaret etti.

Meme kanseri konusunda seminerlere ısrarla devam etmesini şu cümlelerle açıklayan Doktor Ahmet Aslan; “Bana gelen vakalar, daha çok gecikmiş ve fazla bir şey yapılamayacak durumdaki hastalardan oluşuyor. Bu da beni dehşete düşürüyor. Her geçen gün biraz daha bilinçlenen hastalarla karşılaşırken, memesinde kitle veya beze olduğu şüphesiyle bana gelen hastalar, bir şekilde kendi hayatlarını kurtarıyorlar. Bu nedenle tatsız bir konu olmasına rağmen bu konuya özel önem veriyorum. Lütfen dikkatli olun ve bende olmaz demeyin” dedi.

Dörtyol Devlet Hastanesi’nde Sağlık Meslek Lisesi 3 ve 4’ncü sınıf öğrencilerine meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme muayenesinde dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Doç. Dr. Ahmet Aslan, hastalarla birebir ilişkide olan ATT ve hemşirelerin daha bilgili ve bilinçli olması gerektiğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here