Sağlık Çalışanları İçin “Transanatolia 2021”

0
50

Covid-19’u önlemek, farkındalık yaratmak, maske, mesafe, hijyen ve aşıya dikkat çekmek adına Covid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına “Covid-19 Meslek Hastalığı Sayılsın” teması ile düzenlenen yarışmaya İskenderun’dan da 2 sağlıkçı katılacak.

Sağlık çalışanları adına düzenlenen yarışmaya, İskenderun’dan Eczacı Barış Sönmez ile Doktor Lami Günay, 4×4 bir araç ile RAID kategorisinde Transanatolia 2021 yarışına, sağlık çalışanı olarak iştirak edecek.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun  (TOSFED) resmi yarışı olan “Transanatolia 2021” 13 Ağustos 2021 tarihinde Eskişehir’den start alarak Kızılcahamam, Çankırı, Çorum, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden Kars-Sarıkamış’ta 21 Ağustos 2021’de son bulacak.

Yarışın öncesinde ve sonrasında yapılacak olan ziyaretlerle etkinliğin daha fazla kitleye duyurulmasının hedeflendiğini kaydeden İskenderunlu Yarışmacılar Eczacı Sönmez ile Doktor Günay; “2400 km’lik bir yarış rotası ile beraber 14 gün boyunca yaklaşık 5000 km boyunca, temamıza uygun kaplanmış aracımızla anma ve farkındalık projemizi kamuoyu ile paylaşma imkânımız olacak.

Bizi izleyen herkes şunları görsün istiyoruz. Aşı candır, hayat kurtarır ve aşı kararsızlığı hem size hem de sevdiklerinize zarar verir. Bugün Türkiye’de aşı var. 18 yaş üzerindekilerin aşı yaptırmasının önünde hiçbir engel yok ama aşı yaptırılmıyor. Birinci dozu yaptıranların da yarısı ikinci dozu yaptırmamış.

Sağlık Bakanlığının kendi verilerine göre, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99’u aşısız ya da tek doz aşı olmuş insanlar. Dünyada da ölenlerin yüzde 90’ından fazlası aşısız! Genç, yaşlı demeden aşı olunmalı.

Ayrıca Covid-19 meslek hastalığı sayılsın. Bizler, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailelerine Covid-19’un meslek hastalığı sayılması noktasında borçluyuz diye düşünüyoruz. O nedenle de, Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere bu talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Covid-19 meslek hastalığı sayılmalıdır” şeklinde konuştular.

“Transanatolia 2021” Yarışmasına, İskenderun’dan katılacak olan Eczacı Barış Sönmez ile Doktor Lami Günay, Pazartesi günü İskenderun Devlet Hastanesi önünden çiçeklerle uğurlandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here