Saadet’li Çelik; “Bu Sefalet Son Bulmalı”

0
293

saadet partisi2Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, düzenlediği basın toplantısında hükümetin 11 yılını değerlendirirken zaman zaman da sert eleştirilerde bulundu.

Ak Parti hükümetinin, 11 yıllık iktidarı döneminde, gerek dış işlerinde yapılan icraatlarda gerekse iç işlerinde yapılan icraatlarda sınıfta kaldığını savunan Çelik; “Bilhassa ekonomik olarak esnaf ve sanayi kesimi asgari ücretli ve emekliler perişan bir durumdadırlar. Asgari ücretliye reva görülen 5-6 TL zam emekliye reva görülen %3 zam. Bizleri yöneten cumhurbaşkanına, başbakanına, bakanlarına, milletvekillerine bu asgari ücreti verin, bir ay geçinebiliyorlarsa bu zammı halkımıza versinler. 2014 bütçesinin faiz ödemeleri 52 milyar TL ile bütçenin en büyük giderlerindendir. Devletin hazinesinin 8 TL’den 1 TL’si faiz olarak rantiyeye gidiyor. Hükümet şikayetçi olduğu faiz lobisinin cebini kendisi dolduruyor” dedi.

2014 yılı bütçesinin de doğru planlanmışbir bütçe olmadığını ifade eden Çelik; “403 milyar TL’lik 2014 yılı bütçesinin yüzde 87’si yine milletin sırtına yüklenen vergilerle karşılanacak. Bu adaletsiz vergi yapısı milyarder ile asgari ücret alan kişinin  % 67 oranda aynı vergiyi verdiği anlamını taşımaktadır. Böyle bir bütçenin ülkenin üretim gücünün gelişmesine, ekonomisinin iyileşmesine, kalkınmasına, insanların refah ve huzuruna katkısı olamaz.

2014 yılı bütçesi 76 milyon vatandaşı kucaklayan bir bütçe değildir. Bir ailenin tek harcamasının çay simitle karın doyurmak olmadığı, daha bunun kirasının, eğitim masraflarının, sağlık harcamalarının, giyim kuşamının, gıdanın ve bunun gibi daha pek çok giderin olduğunu da düşünürseniz, asgari ücret tam bir darlık ücretine dönüşmüş oluyor. Günlük 1,4 lirayla bir aile hangi ihtiyacını karşılar, hangi açığını kapatır anlamak mümkün değildir.

Talebimiz asgari ücretin, emeklinin, bir işçinin ailesiyle birlikte temel ihtiyacını karşılayacak, işçiyi, memuru, emekliyi kimseye muhtaç etmeyecek bir düzeyde belirlenmesi ve bu sefaletin son bulmasıdır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here