Saadet Herkesi Kucakladı

0
111

Saadet Partisi, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirmek için istişare süreci başlattı. Bu kapsamda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Gaziantep bölgesinde Saadet Partisi Milletvekili adayları, il başkanları il yönetimi ve seçim koordinasyon başkanlarıyla bir araya geldi.

Hatay’daki programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan da katıldı. Daha sonra Beyzade Fm’e konuk olan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan yaptığı konuşmada; “Aldığımız oy ne olursa olsun her seçim sonrasında bütün teşkilat mensuplarımızla istişare edip eksiklerimiz varsa onların değerlendirmesini teşhisini ortaya koyuyoruz. Yapmış olduğumuz fikir alış veriliş soranında da önümüzdeki süreç için bir yol haritası çiziyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan 24 Haziran seçimleriyle ilgili olarak da Saadet Partisi’nin bazı kazanımlarından bahsetti. Doğan; “Biz Saadet partisi olarak günlük, seçimlik, kısa mesafeli çalışmalar yapan, bir parti değiliz. Bu Seçimde Saadet Partisi beklediği oyunu alamamış olsa da çok ciddi kazanımları da oldu. En önemli kazanımınızın Saadet Partisi olarak kapsama alanımızı genişlettik. Bundan önceki süreçlerde Türkiye’deki insanımızın yüzde 10’una dokunurken artık yüzde 90’nına dokunur hale geldik.

Saadet Partisinin işi esas şimdi başladı.  Seçim döneminde de hep şunu ifade etmiştim. Saadet Partisinin ödevi, görevi 24 Haziran’da sonra başlayacak. 24 Haziran’dan sonra biz bu ülkede yaşayan herkese ilkelerimizden zerre miktar taviz vermeden herkesi kucaklayabileceğimizi göstermek mecburiyetindeyiz. Kazanımımız ne? Türkiye’de İslam düşmanı ve Milli Görüş düşmanlarını kendine göre ciddi manada istediği konuma oturtmak isteyen güçler, Saadet Partisi’ni küçük ve marjinal bir parti haline gelmesini istiyorlardı. Biz bu seçimde buna engel olduk. Yani küçük bir fikir kulübü olarak görülmek istenen, kendi arasında “Erbakan Hocayı Sevenler Derneği” haline getirilmeye çalışan bir partinin marjinalleşmesini isteyenlere inat biz bütün dünyaya medeniyet projesi olan bir parti olduğumuzu tekrar ortaya koyduk.

Üçüncü olarak da biz, Saadet Partisi’nin duruşunu, bakış açısını ve söylemini de yeniden formatlamış olduk. Bu o kadar önemli ki, biz CHP’lilerin hoşuna gitsin diye bazı cümleler kullanmadık, ya da Ak Partilileri kızdırmak içinde cümleler kurmadık. İnancımızın bize emrettiği doğrultuda ilkelerimizden taviz vermeden hareket ettik ve prensiplerimizi tekrardan hatırlatmış olduk” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan da teşkilat mensuplarına gayretleri için teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here