‘Rotasyon, Tarihin En Büyük Sürgünüdür!’

0
56

eğitim-sen açıklama18Eğitim-Sen İskenderun Şube üyeleri, Boyacılar Parkında toplanarak rotasyona tepki gösterdi…

Eğitim sisteminde, bugüne kadar sorunları çözme iddiası ile çok sayıda düzenleme yapıldığını ancak yaşanan sorunların çözülmesi bir yana, mevcut sorunlara yenileri eklendiğini vurgulayan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, rotasyon dayatması konusunda eğitim emekçilerinin, hak ve çıkarları doğrultusunda taraf olduklarını belirtti.

Boyacılar Parkında toplanarak rotasyona tepki gösteren Eğitim-Sen İskenderun Şube üyeleri, burada sloganlar atarak, oturma eylemi gerçekleştirdiler ve hükümeti eleştirdiler.

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi adına konuşan Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Milli Eğitim Bakanlığı, bugüne kadar hayata geçirdiği eğitim politikalarındaki başarısızlığını sorgulamak yerine ülkenin dört bir yanında fedakârca çalışan öğretmenleri hedef alan adımlar atmayı sürdürmekte, sadece öğretmenlerin değil, bütün eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını zorlaştıran adımlar atmaktadır. MEB’de şube müdürlüklerinden başlayarak okul müdürleri ve müdür yardımcılarına kadar bütün eğitim yöneticilerine performansa dayalı çalışmaya bağlı olarak rotasyon uygulaması başlamıştır.

Kitlesel Tasfiye İçin Düğmeye Basıldı

Eğitim yöneticilerinin ardından rotasyon sırasının öğretmenlere geldiği yönündeki tartışmalar birkaç yıldır sürmektedir. Öğretmenler açısından tarihin en büyük sürgünü anlamına gelen ve on binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren, “öğretmenlere rotasyon” uygulaması için ilk adım atılmış, okullarda yeni ve kitlesel bir tasfiye için düğmeye basılmıştır. Böylesi bir uygulama, özellikle büyükşehirlerin sınırlarının son derece genişlediği bir dönemde açıkça il içi sürgün anlamına gelecek, öğretmenlerin il dışına zorla gönderilmesi durumunda ise daha büyük mağduriyetler yaşanacaktır. Böylesi bir dayatmanın adı dünyanın her yerinde sürgündür ve kabul edilmesi mümkün değildir.

Eğitim-Sen olarak, eğitimin bütün sorunlarında olduğu gibi, eğitim emekçilerine yönelik rotasyon dayatması konusunda da eğitim emekçilerin hak ve çıkarları doğrultusunda taraf olduğumuzun ve bu işin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bakanlığa önerimiz, öğretmenleri istekleri dışında il içi ya da il dışı rotasyona tabi tutmak yerine, gönüllülük ve teşvik esasına dayalı çözümler geliştirmesidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here