Reyhanlı’ya ‘Şehitlik’ Parkı!

0
104

reyhanlı parkReyhanlı’da, 11 Mayıs’ta meydana gelen patlamaların ilkinin yaşandığı belediye binası yanındaki alana park yapıldı.

Patlamanın meydana geldiği belediye binası ile Atike Hanım Camii arasında bulunan bina ağır hasar gördüğü için tamamen yıkıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, belediyece gerekli imar ve kamulaştırma çalışmasının yapılmasından sonra bir yandan yolun genişletildiğini, diğer yandan da cami bahçesinin büyütülerek park haline dönüştürüldüğünü söyledi.

Alana da Osmanlı Mimarisi özelliği taşıyan 4 çeşmeli şadırvan yapıldığını belirten Şanverdi, parkın ağaçlandırıldığını, çimlendirildiğini ve oturma bankları konulduğunu ifade etti. Şanverdi; “İkinci patlama bölgesi olan PTT yakınındaki alanın adı 11 Mayıs Şehitler Meydanı olarak yeniden düzenleniyor. Daha önce belediyeye ait bir iş yerinin bulunduğu kısım Kaymakamlık, belediye ve iş yeri sahiplerinin de onayı ile 11 Mayıs iş hanı olarak inşa edilerek daha önce iş yeri olarak kullanan esnafların kullanımına sunulacak” dedi.

İhalesi tamamlanan inşaat ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Şanverdi; “Aynı alanda bulunan ve daha önce havuz bulunan bölüme ise şehitler anıtı yapılacak. 10 metre yüksekliğinde ve yukarıya doğru daralan, üzerinde belediye amblemi bulunan anıt ve diğer inşaatla ilgili çalışmalar en kısa zamanda tamamlanacak” dedi. Şanverdi, bunların dışında çevre düzenlemesi, ağaçlandırma gibi hizmetlerin devam ettiğini ve bu kapsamda 10 mahalleye 100 günde 10 park yapılacağını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here