Ressam Yusuf Altunay Konuklarını Evinde Ağırladı

0
227

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile tarafından organize edilen “Yaşayan Değerler Ziyareti” etkinliği Hatay’da yaşayan sanatçı ve edebiyatçı kalabalık bir grup ile gerçekleşti. Memlekete büyük hizmetler veren şair, yazar, sanatçı, devlet adamı vb. tüm güzel insanları yaşarken onurlandırmak amacıyla yapılan ziyaretler şair Nebih Nafile yönetiminde her ay bir değeri evinde ziyaret ederek gerçekleştiriliyor.  Bu kez, ressam Yusuf Altunay, Meydancık’taki evinde ziyaret edildi.

Öncelikle şair-ozan Nebih Nafile’nin bu organizeyi düzenlemesinin, yaşayan değerleri sağlıklarında ziyaret edip onure etmenin önemine vurgu yapan ressam Yusuf Altunay; “Değerli misafirlerimiz, hepiniz evimize hoş geldiniz. Böylesi değerli dostlara sahip olduğum için çok şanslı ve gönül zengini olduğumu belirtmek isterim. Daha çocuk yaşlarda iken çeşitli mesleklerde çalıştım. Amik Ovası’nda pamuk tarlalarında çalıştım. Abimin lokantasında çalışırken ilkokuldan beri tanıştığım resim sanatını hiç bırakmadım. Şu ana kadar aralarında Fransa, Amerika, Almanya ve Suriye’nin de olduğu 100’ü aşkın sergiye katıldım ve yaklaşık sekiz bin esere imza attım. Sayısız kişiye resim sanatını sevdirip öğrettim. Halen atölyemde öğrencilerimle çalışmalarımıza devam etmekteyiz” diye konuştu.

Yusuf Altunay, ailesini tanıttıktan sonra 29 Eylül 2015’te Türyak Konseyi’nin Ankara Riksos Otel’de “Örnek Kıdemli Bilge Vatandaş” ödülü verilen Antakya’nın en eski eczacılarından Ömer Bayraktar divan edebiyatından şiirler okudu. Kırıkhan’dan katılan emekli Muhasebe Müdürü Süleyman Tunca duygu düşüncelerini paylaştı.

Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Nebih Nafile de yaptığı kısa konuşmasında; “Hayatın içerisinde yaşanacak, anlatılacak, yazılacak o kadar çok şey var ki, şimdi sizlerle birlikte o anların birine daha tanıklık ediyoruz. Sahip olduğumuz değerleri varlıklarında hatırlamak, değerini bilmek, hâl hatırını sormak, bilgi-tecrübelerini kendilerinden dinlemek, sevgi ve saygıyı paylaşmak amacıyla ilk olarak 1 Şubat 2016 tarihinde rahmetli yazar Yusuf Gür’e ziyaretimizle başlamıştık. O günden bu yana il içinde ve il dışında yaşayan değerlerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz.

Uduyla, sesiyle bu güzel zaman dilimine güzellik katan Abdulhani Kelleci, sesiyle eşlik eden Zeynep Akar ve Yusuf Altunay dostuma teşekkür ediyorum. Güz yapraklarının dökülmeye başladığı bugünlerde katılım sağlayan Ömer Bayraktar Ağabeyime, göreve başladığım 1992 yılında muhasebe müdürüm Süleyman Tunca Ağabeyime ve eşi Şehriban ablama, heykeltıraş Ahmet Bostancı ve eşi, Dr. Muhsin Boz, kaligraf Atıf Soğuksu, eğitimci-yazar Orhan Yeniocak, Süheyla Deniz Turunç, şair Mahmut Çetin Zorba, Nevra Çağlayan, Nurettin Bellur, Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi Başkanı Süleyman Nayman, Aknehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi eğitimci Özgür Koç, öykü yazarı Aziz Büyükaşık, ressam Suat Kanatlı ve eşi, ressam Selva Güven ve eşi, yazar Fatma Özyurt, Sevim Yunus Habip, müzik eğitimcisi Selahattin Şah, Gülşen Randa, Nadya Çapar, Esen Bağdat Horoz, Mehmet Ali Altunay, Nuray Gücel, Azime Yılmaz Kayman’a teşekkür ediyorum. İçten dostlukları, yürekten paylaşımları için ressam Yusuf Altunay dostumuza, saygıdeğer eşi Edibe Hanımefendiye ve sevgili ailesine kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak, ev sahibi Yusuf Altunay küçük resim tablolarından tüm misafirlere hediye etti ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here