Renk Aşkına Bakalım (4)

0
43

Değerli okurlarım, dünkü makalemin sonlarına doğru hayvan sevgisinden söz ettim biliyorsunuz. Hayvanları sevmeyenlerin, sevgisiz yaşadıkları da bir gerçek! ‘Abdestim bozulur, spor garın mı doyurur’ diyenler bu kategorinin en üstünde bulunmaktadırlar.

Ender de olsa, bazı maçlarda sahaya köpek, kedi ve kuşlar giriyor. Bu hayvanlar, meşin yuvarlaktan kaçmıyorlar da, seyircilerin yani insanların bağırmalarından ürküp kaçıyorlar. Demek oluyor ki; tribünlerde o çığırtkanların aşırı tepkisi olmasa, sahaya giren o hayvanlar, meşin yuvarlakla haşir neşir olacaklar. Muhtemelen herkese hoşça vakit geçirtecekler.

Anlaşıldığı üzere, hayvanların hepsi sporsever! Ormanlar kralının futbol topuyla oyalandığını gözünüzün önüne getirin. Muhteşem bir hadise değil mi? Renk aşkıyla beraber futbol statlarda icra edilir ama bazı gözlemlerde deniz kenarında canlı-canlı oluşur. Anlatayım isterseniz…

Deniz kenarındasınız ve karnınızı doyurmak için bir simit alıyorsunuz. Bir konuda kendinizi motive ederek, “Yarısı bana yeter” diyorsunuz… Simidin yarısıyla ve diğer yarısını verdiğim martıların sevgisiyle diye düşünüyorsunuz ve simidi ufak parçalara bölerek havaya martılara doğru fırlatıyorsunuz. Simit parçaları denize düşmeden martıların midesine giriyor. Martıları doyuramıyorsunuz ve elinizde de bir lokma simit kalmış, doymak için onu yemek istiyorsunuz.

Şimdi, elindeki son lokma simidi aç kalma pahasına martılara verirsen onların dostumu oluyorsun veya hayvan sever mi? Ya da, elinizdeki son lokmayı doyabilmek amacıyla yerseniz, sizi dört gözle izleyen martıların düşmanı mısınız, hayvan sever değil misiniz? İşte, o anda yaşadığınız ilginç durum (ikilem) gerçek hayvan severin canını çok sıkar ve hatta sanını acıtır.

Efendim, biz ısrarla şunları söylemeye çalışıyoruz. Her hangi bir konuda kalem oynatabilmek için, bazı şeyleri yakından görmek ve hatta o şeyleri yaşamak gerekmektedir. Başka türlü olmaz. Örneğin, sporla ilgili yazacaksanız, sporu yaşamış olmanız ve onunla iç içe olmanız şarttır. Yorum yaparken de az ya da çok alt yapıya sahip olmanız gerekmektedir. Bunlar kaçınılmaz…

Bazı okurların hayvanları anlatan bir makale okuduklarını zannederler bugün. Haklı olabilirler. Bazı okurlarım da, insanları veya hayvan severleri anlatan bir makale okuduklarını sanabilirler bugün! Öyle anlaşılması tamamen normaldir diyorum. Oysa tamamıyla öyle değil. Biz futbol sevdasına, renk aşkına değinmek istedik. Açıklamasını yarın yapacağım.

Mutlu olun, mutlu aklın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here