Rektör Depci’den, Bölge Liman Başkanlığı ile DTO’ya Ziyaret!

0
42

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve ekibi, İskenderun Bölge Liman Başkanlığını ziyaret etti. Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen ziyarette Rektör Depci’ye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri eşlik etti.

Nezaket ziyaretleri çerçevesinde ziyaret edilen Bölge Liman Başkanlığında bölge ve ortak çalışmalara ilişkin istişarede bulunuldu. Rektör Depci; “İSTE’de geleceğin denizcilerini yetiştiriyoruz. Sektörün tüm paydaşlarıyla sürekli istişare halinde olmamız, hem öğrencilerimiz için hem de sektör için avantaj sağlıyor. Misafirperverlikleri dolayısıyla İskenderun Bölge Liman Başkanlığına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir Ziyaret de DTO Yönetimine…

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve beraberindekiler Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şubesini de ziyaret ettiler. Rektör Depci’ye DTO ziyareti esnasında ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Ercan Akan, Dr. Öğr. Üyesi Samet Gürgen, Öğr. Gör. Kpt. Eşref Can Demirci eşlik ettiler.

İSTE’den gelen heyeti İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Suphi Şaşati, Yönetim Kurulu üyeleri Özhan Akgünlü, Aydın Antakyalıoğlu, Selçuk Özer ve Şube Müdürü Ahmet Taştekin karşıladılar.

Yeni dönemde de İMEAK DTO İskenderun Şubesi tarafından Denizcilik Fakültelerinde öğrencilere daha kaliteli eğitim verilebilmesi için gerekli olan donanım desteklerinin devam edeceği belirtilirken, İskenderun Körfezinde kirliliğin azaltılması, deniz canlıları popülasyonunun arttırılması, dalış turizmi ve balık resifleri için gereken ortak çalışmaların devam ettirileceği konusunda sözlü mutabakata varıldı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı sonunda yeniden Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanlığına seçilen Kemal Kutlu’yu tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Kemal Bey’le bir arada çalışmaktan, bölgeye beraber hizmet etmeye devam edecek olmaktan dolayı mutluyuz. Bugün kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik” şeklinden konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here