Rekora ‘İmza’ Attılar!

0
422

1919 Gönüllü K. Atatürk İmzası Attı

19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için İskenderun Atatürk Anıtı’nda bir araya gelen 1919 gönüllü, ‘K. Atatürk’ imzası atarak Akdeniz Bölgesi rekoru kırdı.

Genç Sarı Zeybekler, Anıt Alanında bir rekora imza attılar. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 20 Mayıs Cumartesi Günü 1919 gönüllü ile ‘K.Atatürk’ imzası atan Genç Sarı Zeybekler, bir rekora imza atmış oldu.

Genç Sarı Zeybekler tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle organize edilen etkinliğe CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi ile kadın ve gençlik kolları, CHP Belen Gençlik kolları, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve yüzlerce vatandaş katılım gösterdi.

Alanda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ve İzmir Marşı eşliğinde gövde gösterisi yaptı. Alana geç gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş alandakileri selamlayarak bir konuşma yaptı.

19 Mayıs 1919 tarihinin önemine vurgu yapan Başkan Savaş; “19 Mayıs 1919 bize çok şey hatırlatıyor. O dönemde karşımızda olan bizi ele geçirmeye çalışan güçler son 6 yıldır da Suriye ve Irak başta olmak üzere bizim hemen doğumuzu işgal etmiş durumdalar. Hatay Fransız işgali altındayken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal etmeden önce ‘Hatay benim namusumdur’ diyerek bağımsızlığımızı ve vatanı bizlere armağan etti.

 

O’nun manevi şahsiyetinin ülkemizin üstünde olması çok önemli Şu anda burada yapmış olduğumuz bu imza, ülke, bayrak, vatan sevgisini, Türkiye sevgisini, Hatay sevgisini gösteriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, şükranla ve minnetle anarken, ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimizi de rahmetle ve hürmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş konuşmasının sonunda K. Atatürk imzasını atan 1919 gönüllüye emeklerinden ötürü teşekkür etti ve “Şu anda bir rekora imza attınız. Hepinizi kutluyorum” dedi.

K.Atatürk imzasını atan 1919 gönüllü, yüzlerini Ata’ya dönerek asker selamı verdi ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Gönüllüler ve alanda bulunun herkes ellerinde ay-yıldızlı bayrağımızla hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudu.

Rekorun kırılmasının ardından gönüllüler yeniden İzmir Marşı’nı coşku içinde söyleyerek coşkunun doruğa ulaşmasını sağladılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here