Pentekost Bayramı İskenderun’da Kutlandı

0
492

Paskalya Bayramı’ndan sonra 50’inci günde, ‘İsa Mesih’in Göğe Yükselişinin ve Kutsal Ruh’un Havarilerin Üstüne Dökülüşünün’ kutlandığı “Pentekost Bayramı” İskenderun’da da özel bir ayinle kutlandı.

İsa Mesih’in haç üzerinde ölümünün ardından yeniden dirilerek göğe yükselişinden sonra Kutsal Ruh’un Havarilerin üzerine döküldüğü gün olduğuna inanılan “Pentekost Bayramı” için İskenderun Latin Katolik Kilisesinde bir ayin düzenlendi. Ayini, Kilise Pederi Lucian Abalintoaiei yönetti. Peder Julius Ohanele’nin de eşlik ettiği ayinde Kutsal Ruh’un inişiyle ilgili İncil’den bölümler de okundu.

Ayinde ayrıca Pentekost Bayramı ile ilgili konuşan Peder Abalintoaiei, Kutsal Ruhun hayatımızda her zaman yer alması gerektiğinin altını çizerek; “Asıl unutulmaması gereken konu kutsal ruhun varlığıdır. Onun varlığını asla unutmayalım. Hayatlarımızda nereye gideceğimizi bilmediğimiz zamanlarda onu çağıralım ve ona ihtiyaçlarımızı ve isteklerimizi belirtelim. Muhakkak ki bize yol gösterecektir” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here