Parlar: “CHP, Hukuk ve Demokrasinin Yok Sayılmasına Müsaade Etmeyecektir”

0
26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Dr. Parlar mesajında: “Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaş, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin temsilidir. Toplumsal alanda, eğitimde, yargıda, ekonomide devrimler gerçekleştiren, her biri kale olan fabrikalar kuran, eğitimi toplumun geneline yayan, kadına siyasi ve hukuki haklarını veren, çok partili sistemi sağlayan, bağnazlığa karşı Cumhuriyet aydınlanmasının meşalesini yakan Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugünde, Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucusudur.

Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkmak Tarihi Sorumluluğumuz

Hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye güveni tarihi sürecinde birçok defa kanıtlamış olan CHP, günümüzde hukuk ve demokrasinin yok sayılmasına müsaade etmeyecektir. İnsana değer veren politikalar ile çalışmaya devam eden, partimizin tüm kademelerinde görev almış ve almaya devam eden tüm yol arkadaşlarımızla ebedi ve değişmez Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda yürüyeceğiz. Tarihi görevimizin sorumluluğu ile hak, hukuk ve adaleti tüm yurttaşlarımız için sağlayacağız.

Tarihimizin en buhranlı dönemini milletin azim ve kararlılığı ile aydınlığa kavuşturan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı mücadele veren Kuva-yi Milliye ve Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti ruhunun devamı olan, kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’nci kuruluş yıldönümünde 9 Eylül 1923 tarihinin kararlılığı ile mücadele eden tüm partililerimizi saygı ile selamlıyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here