“Pac Projesi, Hatay’da Yaptığımız En Büyük İcraat Olacak”

0
345

lutfu-savas-ziyaret1Başkan Lütfü Savaş’tan Esnaf ve Sanatkârlar Odasına Ziyaret

“Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Hatay’a Hizmet Etmek İçin Var”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile birlikte İskenderun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine ziyarette bulundu. Birlik Başkanı Uğur Fırat; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve beraberindekilere ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Teşekkür konuşmasından sonra Başkan Savaş’tan sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili destek isteyen Birlik Başkanı Fırat; “İskenderun Sanayi Sitesinin taş ocaklar bölgesine taşınmasını düşünüyoruz. Büyükşehir olarak bize bu konuda yardımcı olabilir misiniz?” dedi.

Kabulden ötürü esnaf oda başkanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Öncelikle sizlerin sorunlarını dinlemek ve yardımcı olmak istiyorum. Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Hatay’a hizmet etmek için var. Sanayi Sitelerini yapalım diyip yola çıktık fakat 1,5 yıl hiçbir şey yapamadık. Bunun sebebi, Hatay’ın havadan görüntüsünün alınması lazım. Suriye ve Irak’ta yaşanan askeri olaylar nedeniyle hava sahasının 3’te 1’ini kullanamıyoruz. Askeri amaçlı kullanıldığı için istediğimizi yapamadık. Sanayi Sitesinin taşınması konusunda yeri kesin olarak kararlaştırılıp en uygun biçimde yapılması sağlanacak” şeklinde konuştu.

lutfu-savas-ziyaret2

Pac Meydanı Projesi En Büyük İcraat Olacak

Pac Meydanında hayata geçirilecek proje hakkında da konuşan Başkan Savaş; “Hatay Büyükşehir Belediyesinin Hatay’a kazandırdığı battı-çıktı projesinin yanı sıra Pac’da yapılacak olan 1400 metre büyüklüğündeki projenin mali konuda biraz sıkıntısı var. Maliyeti çok fazla, 95 milyon TL. Çok az bir kısmı kaldı, trafiği kirletmeyecek, gürültü yapmayacak, aynı zamanda rahatlatacak. Hatay’da yaptığımız en büyük icraat olacak. Ay sonunda inşallah başlanacak ve yapımı 3 ay sürecek” diye konuştu.

 İskenderun-Arsuz ve Belen’de büyük bir spor kompleksi yaptırmak istediklerini kaydeden Savaş; “Etrafının yeşil alan olmasını istiyoruz. Halkımız boş zamanlarında ailesiyle burada vakit geçirebilecekler. Amacımız kültürel, eğitim, spor anlamında halkımıza katkı sağlamak. Projemiz hazır” dedi.

Antakya-İskenderun konusuna da değinen Başkan Savaş; “Bu sorunu çok yaşadık. Biz Büyükşehir olarak İskenderun ve Antakya’ya, 2 büyük ilçe ve eşit gözle Hatay geneli olarak bakıyoruz. Her ilçenin eksiklikleri ve öncelikleri farklı, bunları göz önünde bulundurarak hizmet etmeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Amaç Trafiğin Sağlıklı Yürümesi

Parkomat konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Savaş; “Mahkemenin haklı gördüğü konuları telafi ettik, alanı daralttık. Mahkeme şu anda haklı olarak görüyor, yasa olarak bu konuda bir sıkıntımız yok. Esnafı düşünerek hareket ediyoruz. Dükkânların önleri park yeri gibi kullanılarak hem vatandaşlar hem esnaflar zarar görüyor. Biz yinede 10 dakikalık bir izin veriyoruz, kısa alış-verişlerini yapıp dükkânların önünü kapatmadan gidebilirler. Buradaki amaç para kazanmak değil trafikteki sağlıklı yürüyüştür” dedi.

lutfu-savas-ziyaret3

Esnafların da sorularını cevaplayan Başkan Savaş, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş’ın “İskenderun Belediyesi Başkanı Seyfi Dingil, Büyükşehrin bir para havuzu olduğunu, paraların burada biriktiğini ve çöp sinek-haşere ilaçlamaları Büyükşehrin yapması gerektiğini ama bir çalışma olmadığını söyledi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yanıtladı. Başkan Savaş; “Bize sadece iller bankası ve vergi dairesinden para geliyor ve biz keyfi bu paraları belediyelere vermezlik ya da geciktirme yapamayız. Çöp konusunda da yetki bizde değil, biz sadece denetleyebiliriz. Ben zabıta ekibimle çalışma yaptım, denetledim. 20 yıldır biriken çöpler var, koku buradan çıkan gazdan kaynaklanıyor ama bu işleri kontrol altına alma işi İskenderun Belediyesine ait” diye konuştu.

Sinek ve haşere ilaçlama konusunda söz alan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Sinek ve haşere ilaçlama arabalarının üstünde neden kendi resmi var, bizim resmimizi koysun” dedi.

15 Temmuz’da yaşanılan olaya da değinen Vekil Dudu; “Bizi 15 Temmuz’a getiren zihniyet bir tarafa bırakılıp, hukuka sarılmalı. Ergenekoncu, balyozcu diyerek kumpaslar kuran insanları zindanlar da çürüteceğim diyenler şimdi aynı şeylerle karşı karşıya. Hukukun dışına çıkılmadan bu yapılanmadan kurtulmalıyız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here