Pac Meydanı Battı Çıktı Projesi Hızla İlerliyor

0
176

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından Temmuz ayında kentimizde başlatılan battı çıktı projesini tüm hızıyla sürdürüyor.

İskenderun şehir merkezinden sağlanan transit geçişin rahatlatılması ve vatandaşların daha güvenli ulaşım sağlamaları adına İskenderun Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasında başlatılan Battı Çıktı projesi hakkında bilgi veren HBB yetkilileri, şuana kadar projenin iki ucundan başlatılan çalışma çerçevesinde 630 adet fore kazığın yerleştirildiğini ve altyapı düzenini sağlamak amacıyla 800 metre yağmursuyu hattı ile 250 metre içme suyu isale hattı döşeme çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Konu hakkında yapılan açıklamada, yüksek kesimlerden İskenderun şehir merkezine iletilen ana içme suyu isale hattının proje alanından geçmesi üzerine 800’lük duktil borular ile 300 metrelik bir bölümün deplase edildiği ve akabinde buna bağlı olarak şehir merkezinde su kesintisinin yaşandığı belirtildi.

İçme suyu hattının yanı sıra bölgede ki yağmursuyu deşarjını daha da kolaylaştırmak adına proje alanı içerisinde fizibilite çalışmaları sonrasında yeni yağmursuyu hattının da yüklenici firma tarafından döşeme çalışmalarının yapıldığını bildiren İdare, 1200 lük büz beton borular ile 800 metrelik bir kısmın deplase edileceğini belirtti.

Kent trafiğine nefes aldıracak olan projeyi yerinde inceleyen HBB 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli ve 3. Bölge Zabıta Müdürü Mehmet Kaplan, fore kazık çalışmaları kapsamda Şehit Ömer Salık üstgeçidinin sökümüne başlandığını ve şehit isminin başka bir yerde yaşatılacağını belirterek vatandaşlar ile esnafların mağduriyetine mahal verilmemesi için özen gösterildiğini akabinde yol güzergâhlarında bazı bölgelerin trafiğe kapatıldığını ilettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here