Özel Bilim Koleji İlk Mezunlarını Verdi

0
385

özel bilim koleji1Özel Bilim Koleji Anadolu Lisesi ilk mezunlarını verirken, Sağlık Lisesi öğrencileri de ilk yemin törenini gerçekleştirdi. Mavi Konak tesislerinde düzenlenen mezuniyet ve yemin törenine Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, Özel Bilim Koleji kurucuları, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Gecede ilk olarak Sağlık Lisesi öğrencileri yemin etti. Ardından Anadolu Lisesinden birincilikle mezun olan Beyzanur Kaşaltı, yaş kütüğüne isim levhasını çaktı. Anadolu Lisesi öğrencilerinin Bayrak ve sancak devir tesliminde ise duygulu anlar yaşandı. Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Özel Bilim Koleji Müdürü Salih Yazgan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi eğitimi alabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirterek; “Bugün Bilim Koleji ailesi olarak heyecanlıyız, gururluyuz. Çünkü Anadolu lisemizin ilk mezunlarını, sağlık lisemizin de ilk yemin törenini yapıyoruz. İnsan sürekli gelişen bir varlık. Gelişmenin en önemli yolu ise eğitim. Bu nedenle, “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” anlayışıyla, ülkemizde eğitimin en öncelikli mesele olarak ele alınması gerektiği inancındayız” dedi.

özel bilim koleji2

Sağlık sektörünün her zaman ihtiyaç duyulan ve personel ihtiyacı en fazla olan bir meslek dalı olduğunu kaydeden Yazgan; “Eylül ayından itibaren Avrupa birliği projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde staj yapma imkanını Bilim Koleji olarak öğrencilerimize sunacağız. Biz, öğrencilerimizi ayakları yere sağlam basan, aldığı eğitimle yetinmeyip sağlık sistemini sürekli geliştirip çözüm üretebilen hemşireler olarak görmek istiyoruz. Öğrencilerimizden en önemli beklentimiz, tüm insanımızın anayasa ve yasalardan doğan haklarının teminat altına alınmış olan sağlık güvencesinin yürütülmesi sırasında tarafsızlığını koruması ve görev anlayışı içerisinde hizmet etmeleridir” dedi.

Anadolu Lisesi öğrencilerinin diplomaları, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, davetliler, okul idarecileri ve öğretmenler tarafından verildi. Diploma ve yemin töreninin ardından yorucu bir sezonu geride bırakan öğretmen ve öğrenciler gönüllerince eğlendiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here