Özarslan; “Terörle Mücadeleye Devam Edilerek Terörün Kökü Kazınmalıdır”

0
132

kardeşlik platformu3İskenderun Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan; “Terörle Mücadeleye Devam Edilerek Terörün Kökü Kazınmalıdır

İskenderun Kardeşlik Platformu üyeleri, dün Havuzlu Çarşıda bir araya gelerek, Ankara’da yaşanan patlamayı kınadı.

Ankara’da önceki gün saat 18.30 sıralarında Genelkurmay Karargahı’na sadece 300 metre uzaklıkta askeri araçların geçişi sırasında patlama meydana gelmişti. Patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişi şehit olurken, 61 kişi de yaralanmıştı.

Hayatını kaybeden şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve hemen akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, ortak açıklamayı Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan yaptı.

Bu Saldırı Türk Milletini Bölme Saldırısıdır

Ankara’da yapılan saldırının Türk Milletini bölme ve Kürt koridorunu oluşturma saldırısı olduğunu öne süren Özarslan; “TSK’nın PKK ve PYD mücadelesi nedeniyle Ankara’nın kalbine yapılan saldırı taşeronu kim olursa olsun ABD/İsrail gizli servislerinin arkasında olduğu saldırıdır. Bu saldırı Türk Devletine, TSK’na ders verme ve halka korku salarak sindirmeyi amaçlar. Buradan hükümeti de uyarıyoruz! Bugüne kadar yaptığınız uygulamalar terör örgütlerinin büyümesini sağlamıştır. Bu politikalardan derhal vazgeçilmelidir. Bizim dostlarımız terör örgütlerinin arkasındaki ABD/İsrail değil, komşularımız olan Suriye, Irak, İran, Rusya’dır. TSK Cizre’de, Sur’da, Silopi’de PKK’ya karşı ve PYD’ye karşı vatan savunması yaptığı için hedeftedir” şeklinde konuştu.

kardeşlik platformu4

Ya Başkanlık Ya Kaos Söylemleri Dikkate Alınmamalı

Konu ile ilgili çözüm önerilerini de sıralayan Özarslan; “Türk Milletinin top yekün TSK’nın yanında yer alması ve teröre karşı birlikte hareket etmesidir. Parlamento içinden ve dışından oluşturulacak yetkin kişilerden bir milli hükümet kurulmalıdır. ABD Üsleri boşaltılmalı v NATO’dan çıkılmalıdır. Türkiye etrafındaki kuşatmayı kırmak için dış politikasını acil değiştirmeli; Suriye, Irak, İran merkezi hükümetleri ile anlaşarak Rusya ile bozulan ilişkilerimizde düzeltilmelidir. Anayasayı değiştirmek ve Türk Milletini anayasadan çıkarmak hayallerinden derhal vazgeçilmeli.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna aykırı başkanlık isteklerinden vazgeçilmeli ya başkanlık ya kaos söylemleri dikkate alınmamalı. Terörle mücadeleye devam edilerek terörün kökü kazınmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here