“Oy Verseniz de Vermeseniz de, Hizmet Size Gelecek”

0
367

nazım culha35Nazım Culha Dur Durak Bilmiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz Belediye Başkan Adayı Nazım Culha, geçtiğimiz hafta sonu Arsuz’un Türkmen köylerini gezdi. Her gittiği köyde coşku ile karşılanan Belediye Başkan Adayı Culha; “Oy verseniz de vermeseniz de, hizmet size gelecek. Hiç kimse endişe etmesin! Hizmetlerimiz her bölgeye eşit ve adil bir şekilde yapılacak” dedi.

Arsuz’un Türkmen Köylerine bir konvoy eşliğinde giden Arsuz Belediye Başkan Adayı Culha’ın ilk durağı Avcılar Suyu Köyü oldu. Burada Muhtar Mehmet Hocaoğlu ve Avcılar Köyü sakinleri ile bir araya gelen Nazım Culha; “Bizler Avcılar Suyu halkını ve yöresini de seviyoruz! Bugüne kadar muhtarımız ellerinden geldiği kadar sizlere hizmet verdi ellerine sağlık ama bundan sonra yeni Büyükşehir yasası ile burası Arsuz’a bağlandı ve mahalle oldu. Eksik kalan hizmetleri muhtarımız ile birlikte çözeceğiz. Arsuz’un büyük bir bölümü tarım bölgesidir. Bunu dikkate alarak yeni yatırımlar ve hizmetler yapacağız. Altyapı, imar ve ulaşım gibi halkın acil ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar bizim önceliğimiz olacaktır. Arsuz’a modern bir sebze hali kuracağız ve yanında da soğuk depolama bölümü de olacak. İnşallah belediyeyi alır isek, bütün bu bölgeye eşit hizmet anlayışımız şiarımız olacaktır. Hizmetlerimiz oy oranına göre, ötekileştirerek olmayacak. Tüm Arsuz halkının rahatı ve huzuru için eşit hizmet vereceğiz” derken, sadece kendisine değil CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a da destek istedi.

Culha, halkın sorularını ve taleplerini de dinlerken; “Köyün alt yapı sorununu, elektrik sıkıntısını biliyorum, nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Sizlerin bizlere vereceği destek ile bunları çözmeye geliyoruz. Avcılar Suyu bizim yönetimimizde eşit ve hak ettiği hizmeti alacaktır. Kamu vicdanını rahatsız edecek hiçbir şey yapılmayacaktır” dedi.

Hafif yağış altında geçen seçim çalışmasında Haymaseki’ye de geçerek burada Muhtar Süleyman Kılıç ve Haymasekililer ile bir araya gelen Culha; “Bereketli geldik!” esprisini yaptı. “Sizin desteğiniz ile sizlere hizmet sunmaya geliyoruz” diyen Culha, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Muhtarım ile daha önceden de görüştüm. Buranın sorunlarını biliyorum. Yol, köprü sıkıntıları öncelikli sıkıntılarınız, bunları mutlaka gidereceğiz. Sizlerle de tespit edeceğimiz sıkıntıların da çözümüne gideceğiz. Bizler bu kenti 50-60 yıla dönük planlamalarla geliyoruz. Arsuz her alanda hak ettiği yerde değil, gençlerimiz çalışmak için yurt içi ve dışına gitmek zorunda kalıyorlar. İşsizlik sorununun belli bir kısmını bölgemize yapılacak turizm yatırımı ile çözeceğiz. Elbette ki sizler için hazırladığımız bu projeleri gerçekleştirebilmemiz için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Şunu da açıkça ifade etmek istorum; bizi belediyede kimse temsil etmiyor diye de düşünmeyin. Haymaseki’nin meclis üyesi de benim. Sıkıntısı olan bana direk gelebilir. Kapım her zaman sizlere açıktır.”

nazım culha36

Daha sonra Tülek’e geçerek burada köy kahvehanesinde Muhtar İsa Bulut ve Tülek sakinleri ile bir araya gelen Culha; “Sizlerle birlikte omuz omuza vererek, mahallenin gelişmesi için birlikte çalışacağız. Bizler Arsuz’u vicdanlı ve hakça yöneteceğiz. Eşit hizmet bizim görevimiz ve yönetim anlayışımızdır. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Sizlerden kendi adıma olduğu kadar bu projelerimizin daha hızlı hayat bulması için Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Lütfü Savaş adına da destek istiyorum” dedi.

Tatarlı Köyünü de ziyaret ederek Muhtar Ali İçen ve Tatarlı halkı ile bir araya gelen Culha; “Bizler mahalleye dönüşen köylerimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapacağız. Belediyenin yapması gereken hizmetler zaten yapılacak. Bunlar lütuf değildir. Ben yapacağım hizmetlerde sizlere vaad etmiyorum, söz veriyorum. Karaağaç’tan Kaleye kadar Arsuz’un her tarafına eşit hizmet sunacağız. Bölge içerisinde hiçbir ayırım yapmaksızın hizmet yapacağız. Hizmetlerimiz adil ve eşit bir şekilde dağılacaktır. Kapımız tüm Arsuzlulara açık olacaktır” dedi. Culha işsizlik sorununu turizm ile çözeceğinin altını her fırsatta çizerken, turizme yatırım yapacaklardan tek taleplerinin istihdam sorununu bu bölge insanından karşılamak olacağını söyledi.

Işıklı Köyüne giderken yol üstünde MHP konvoyu ile karşılaşan CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Nazım Culha araçtan inerek, MHP Adayı Kudret Dönmez ile sohbet etti. Her iki adayda birbirlerine başarılar dilediler. Işıklı halkı ile meydanda bir araya gelen Culha; “Biz buranın çocuğuyuz! Sıva sektörünün ana yurdu Işıklı’yı, inşaat sektörü ile uğraşan herkes tanır. En iyi sıva ustası buradadır. Burası sıvacılar diyarıdır. Belediyeyi alırsak, inşallah sizlerin desteği ile alacağız. Arsuz’u planlarken tarihi, coğrafyası ve tabiat güzellikleri göz önünde tutarak yapılacaktır. Doğayla uyumlu, çevreye saygılı yönetim anlayışı ile hareket edip, bölgenin ihtiyaçları giderilecektir. Sorunları biliyoruz ve çözüme hazırız. Yeter ki bize destek verin. Yüzümüz halka dönük ve ulaşılması kolay olacağız” dedi. Daha sonra da Kale Köyüne giderek burada Muhtar Yahya Çolak ve Kale halkı ile bir araya gelen Culha’dan Kale halkı, yol, muhtar odası sağlık evi gibi taleplerde bulundu. Culha da sorunların çözülmesi noktasında gerekli girişimlerde bulunacağının sözünü verdi.

Gittiği her köyde “Oy verseniz de vermeseniz de, hizmet size gelecek” diyen Culha, “Hizmetlerin daha hızlı gelmesi için Hatay Büyükşehir Adayı Lütfü Savaş’a ve bize sahip çıkın! Hizmet mutlaka gelecek” dedi. Bütün köy halkı da şimdiden Nazım Culha’nın başkanlığını kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here