“Oy Veren Vermeyen Herkesin Başkanı Olacağım”

1
63

lütfü savaş4Savaş Zaferini Hemşerileriyle Kutladı

30 Mart yerel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li Lütfü Savaş için Hatay’da kutlamalar düzenlendi. Sevincini hemşerileriyle paylaşan Savaş, ötekileştirmeden tüm Hatay’ın başkanı olacağının sözünü verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ak Partili Sadullah Ergin ile CHP’li Lütfü Savaş arasında kıyasıya devam eden seçim yarışını kazanan CHP’li Savaş, zaferini partililerle kutladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’a CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu ve Mehmet Ali Ediboğlu ile çok sayıda partili eşlik etti. Ulus Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda yapılan kutlama programında havai fişekler atıldı, meşaleler yakıldı.

Kutlanmalarda partililere seslenen Lütfü Savaş, 5 yıldır, Antakya’da ayrım gözetmeden yaptığı hizmetleri artık büyükşehir çatısı altında yapacağını belirterek; “Bugünden itibaren Hataylı hemşerilerimizin bir abisi bir kardeşi olmaya adayım, hepimizin büyük ailesi kutlu olsun diyorum. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bana oy veren, vermeyen herkesin başkanı olacağım” diye konuştu.

Seçim günlerinin, demokrasinin bayram günleri olduğunu ifade eden Savaş; “Bayramınız kutlu olsun. Bu bayram gününde hem andımıza hem İstiklal Marş’ımıza hem de bizleri birleştiren yüce bayrağımıza sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Hizmetlerin Büyük Ölçeklisini Yapacağız

Antakya’da yapmış oldukları hizmetlerin daha büyük ölçeklisini Hatay’da yapmaya hazır olduklarını da kaydeden Savaş; “Stratejik planımız ve projelerimiz hazır. İlk hamleleri İnşallah önümüzdeki günlerde atacağız. Bugüne kadar Antakya’da dil, din, ırk, renk gözetmeksizin bütün hemşerilerimin yanında, hepsine eşit yakınlıkta oldum. Bundan sonra da tüm Hatay’daki hemşerilerimiz için aynısı geçerlidir. Antakya Belediye Başkanlığım döneminde belediyeyi, çıkar gruplarının oyuncağı yapmadım. Bundan sonra da haksız, hukuksuz talepler benim adaletimin duvarından dönecektir. Sizin emanetinize sahip çıkmak benim en önemli görevim olacak” şeklinde konuştu.

Kentteki hassasiyetlerin, değerlerin ve güzelliklerin farkında olduklarını belirten Savaş, bu hassasiyetleri canı gönülden kucaklayarak değerleri geleceğe taşıma adına önemli adımlar atacaklarını söyledi. Savaş, Antakya’da spor, eğitim, kültür ve sanata yapmış oldukları katkının tüm Hatay’da devam edeceğini vurguladı.

Seçim süreci boyunca kendilerine yardımcı olan ve gönül veren herkese teşekkürlerini ileten Savaş; “Seçilmiş diğer belediye başkanlarına ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım memlekete hayırlı hizmetlerde bulunurlar” diye konuştu.

Kutlamalara katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da 30 Mart yerel seçimlerinin Hatay’a ve tüm Türkiye’ye hayırlı olması dileğinde bulundu. 30 Mart’ta alınan bu sonuçla sadece Lütfü Savaş’ın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin değil, Hatay’ın da kazandığını ifade eden Matkap, aynı zamanda barış, kardeşlik, demokrasi ve cumhuriyetin de kazandığını sözlerine ekledi.

Bazı Sandıklar Tekrar Sayıldı

Kıyasıya devam eden seçim yarışında Ak Parti’nin itiraz ettiği bazı sandıklar yeniden sayıldı. Yapılan sayımın ardından resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Lütfü Savaş, yüzde 41.14’lük oy oranıyla seçimin galibi oldu. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yüzde 40.34 oy oranıyla ikinci olduğu seçimde, MHP’nin adayı Mete Aslan oyların 15.45’ini alarak üçüncü oldu.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here