Osmaniye OSB 7 Şirket İle ISO 500’de!

0
94

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi, 7 üye şirketi ile 2020 listesine girdi.

Türkiye’nin önde gelen organize sanayi bölgelerinden biri olan Osmaniye OSB, 130 tesisi ve 11 bin çalışanıyla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 araştırmasında, 7 üye şirketi ile birden yer almayı başaran Osmaniye OSB, aynı zamanda Türkiye’nin demir çelik üretiminin yaklaşık yüzde 15’ini gerçekleştiriyor.

ISO 500 2020’deki Osmaniye OSB üyesi şirketler ve sıralamadaki yerleri şöyle oldu; Tosçelik Profil ve Saç 16’ncı, Yücel Boru ve Profil Endüstrisi 40’ncı, Baştuğ Metalurji 47’nci, Tosyalı Toyo Çelik 64’ncü, Koç Metalurji 106’ncı, Tosyalı Filmaşin ve İnşaat Demir 111’nci, Beyteks Tekstil 246’ncı.

ISO 500 2020 listesinde 4’ü Tosyalı Holding bünyesinde olmak üzere 7 üye şirketi ile yer alan Osmaniye OSB’nin 2020 yılı ihracatı 1 milyar USD’ye yaklaştı. Türkiye’nin en fazla elektrik tüketilen 2’nci ve en fazla doğalgaz tüketilen 5’nci sanayi bölgesi olan Osmaniye OSB, ağır sanayi kaynaklı büyümesi ile son yıllarda öne çıktı. OSB, bir AB projesi olan İş Geliştirme Merkezi, 1500 m2 kapalı alan üzerine kurulu Teknoloji Geliştirme Merkezi, liman bağlantı yolu ve uygulamaya geçirilmesi planlanan demiryolu projesiyle tam bir bölgesel güç olma yolunda ilerliyor.

9 Milyon USD’lik Güneş Enerjisi Yatırımı

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi yenilikçi uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. OSB’in 9 milyon USD yatırımla gerçekleştirdiği başarılı projelerden biri olan 7.5 MW’lık GES (Güneş Enerji Santrali), %100’ü kredilendirilerek hayata geçirilmiş bulunuyor.

4 yıldır faaliyette olan proje, alınan krediyi kendi kendine ödeyebilirken ürettiği enerji ile OSB’ye kaynak da yaratıyor. Osmaniye OSB aynı zamanda hayata geçireceği Muz Serası Projesi ile Türkiye’de ilk defa bir organize sanayi bölgesinin içinde tarım yatırımı gerçekleştirecek. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here