Ordulu; “Bizler Son Nesiliz”

0
126

İGC Başkanı Cıncık’tan Terziler Odasına Ziyaret

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, İskenderun Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Hoş sohbet ortamında geçen ziyarete mesleğin sıkıntılarını anlatan Ordulu; “Geçmiş yıllarda çok daha fazla terzi üyesi vardı. Şu anda 500 civarında. Terzilik mesleği adeta bir sanattır. Bir ressam, bir heykeltıraş gibi özel bir eser üretirsiniz. Bu eser, kişinin zevkine, vücut ölçülerine göre değişir. Son derece kaliteli kumaşlardan son derece sağlam takım elbiseler, gömlekler, pantolonlar dikersiniz. Müşteriniz bunu yıllarca giymekten zevk alır. Ancak artık insanlar hazır giyimi tercih ediyorlar. Çin’den, Malezya’dan, Hindistan’dan getirilen kalitesi düşük ama ucuz giysileri tercih ediyorlar. Hızlı bir fabrikasyon ürünü oldukları belli olan, çoğunlukla ütü tutmayan bu giysiler yüzünden, terzilik mesleği büyük darbe aldı. Artık terzi de yetişmiyor. Sanırım, son nesil bizleriz” şeklinde konuştu. Ziyaretten ötürü büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ordulu, İGC Başkanı Cıncık’a teşekkür etti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da, genellikle giysilerini diktirdiğini ve bundan mutlu olduğunu belirterek; “Dediğiniz gibi terzilerimiz adeta sanat eseri yaratıyorlar. Tam üzerimize göre, rengiyle, dikimiyle bizlere uyan giysiler alıyoruz. Elleriniz dert görmesin. Dilerim mesleğiniz hiçbir zaman kaybolmaz” diye konuştu.

Ziyaret karşılık sohbet ortamında devam etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here