“Önce İstanbul’un Sonra Sarayın Mazbatasını Alacağız”

0
108

CHP’li Vekil Topal İddialı Konuştu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, İskenderun İlçe binasında partililerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı’nın da eşlik ettiği buluşmada ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine değinerek; “Bunların hırsızlıkları 17-25 Aralık’tan beri tescilli. Halk yanlış giden şeyi oylarıyla değiştirecek ve Ekrem İmamoğlu 23 Haziran’da İs İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Bize çaldı diyorlar, evet çaldı Ekrem Başkan gönülleri çaldı. Onları Allah’a değil halka havale edeceğiz. Türk halkı onların cezasını verecek” diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı da, seçim süreci boyunca İskenderun ilçe örgütünün yürekli bir şekilde mücadele ettiğini ifade ederek, bu dönem yapılan mücadelenin önümüzdeki seçimlerde zaferi getireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta sonu Hatay’a gelerek ilçeleri tek tek gezen Milletvekili Serkan Topal, İskenderun İlçe Örgütü ve partililerle de bir araya geldi.

Gündeme dair sert açıklamalarda bulunan Milletvekili Topal, İstanbul seçimlerine değinerek, 23 Haziran’da farkla kazanacaklarını, İstanbul’u aldıktan sonra da iktidara doğru emin adımlarla ilerleyeceklerini vurguladı. Milletvekili Topal; “YSK’nın açıkladığı kararda herhangi bir kanun maddesine dayalı bir tane gerekçe yok. Allah büyük gidecekler. Sürekli milli iradeden bahsedenler, sürekli yerli ve millilikten bahsedenlere birkaç laf söylemek istiyorum. Yerli ve millilik insanları birbirine düşürmemektir, iftira atmamaktır. Sadece ‘ben yerliyim, ben milliyim’ demekle yerli ve milli olmuyorsunuz. Biz milletvekili, Cumhurbaşkanı bakan göreve geldiğinde bir yemin ediyoruz. ‘Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağımıza’ hepimiz ant içtik. İster cumhurbaşkanı, ister bakan, ister milletvekili, ister Belediye Başkanı, ister meclis üyesi olsun, hangi seçilmiş olursa olsun eğer siz gerçekten bunu içselleştirmişseniz milleti birbirine düşürecek söylemlerden uzak durursunuz, iftira atmazsınız, bütün partileri birbirine karşı karşıya getirecek söylemlerden uzak durursunuz.

Asıl yerlilik ve millilik budur! Bir bakıyorsunuz Milletvekili, bir bakıyorsunuz bir partinin genel başkanı, bir bakıyorsunuz Cumhurbaşkanı, bir bakıyorsunuz bakan… Söylemleri tamamen bu vatanın ve milletin ‘bölünmez bütünlüğünü’ zedeleyecek söylemler. Bu söylemler yerli ve milli değildir” şeklinde konuştu.

İstanbul belediye başkanlığının hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden ellerinden alındığını ifade eden Milletvekili Topal; “Yüksek Seçim Kurulu yapılan baskı sonucunda bir karar verdi. Hepimiz çok iyi biliyoruz. Allah’a inanıyoruz, Allah’ın adaletine güveniyoruz. Diyoruz ki ‘Ey sevgili bu milli iradeyi gasp edenleri iyi biliyorsun, bu milleti birbirine düşüren insanları da çok iyi biliyorsun’ Biz inanıyoruz ve güveniyoruz ki 23 Haziran’da ne yaparlarsa yapsınlar en az 200 bin oy farkla alacağız. Önce İstanbul’un mazbatasını alacağız, ilk genel seçimde de sarayın mazbatasını alacağız. Saraya misafir olarak giden muhtarlarımız artık ev sahibi olarak gelecekler. Orası muhtarlarımızın, halkımızın, gençlerimizin olacak” dedi.

“Gidecekler Başka Yolu Yok”

İskenderun’da seçimlerin kaybedilmesine de değinen CHP’li Vekil Topal; “İlçeyi kaybetmiş olabiliriz ancak net olarak şunu ifade etmek istiyorum. İskenderun ilçe örgütü, kadın kolları ve gençlik kollarıyla bir tarih yazmıştır. Bir tarih yazmıştır ki, çok büyük bir farkla biz Büyükşehiri burada almışız arkadaşlar. Önümüzdeki ilk seçimde Allah’ın izniyle ilçeyide alacağız. Hem ilçeyi alacağız hem de 11 milletvekilinden başta İskenderun olmak üzere en az 7 milletvekili ile biz Ankara’ya ana muhalefet olarak değil bu sefer iktidar olarak gideceğiz.

Gidecekler başka yolu yok. Biz aynı azimle, aynı kararlılıkla, aynı ruhla mücadelemize, çalışmamıza devam edeceğiz. Bu vesileyle bugüne kadar emeği olan tüm partili ve oy veren bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizlere emanet ettikleri bu sorumluluk bilinciyle bu emaneti en iyi şekilde koruyacağımıza ve aynı şekilde, aynı hassasiyetle onların hizmetinde olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Açıklamasının sonunda sorulan soruları da yanıtlayan Milletvekili Topal, Angus konusunda da gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here