Önal; “Sosyal Demokrat Belediyeciliğin Örneğini Vereceğiz”

0
100

Avukat Cihan Önal, Gazete İdarehanemizi ziyaret ederek Belediye Başkanlığı aday adaylık çalışmaları hakkında bilgiler aktardı…

Avukat Cihan Önal, İskenderun Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak, erken başladığı İskenderun Belediye Başkanlığı aday adaylık çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)nden belediye başkanlığı aday adaylık çalışmalarına başlayan Avukat Cihan Önal, ‘sosyal demokrat’ belediyeciliği İskenderunlularla tanıştırmak için oldukça iddialı ve heyecanlı olduğunu belirtti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli, Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli ve Sayfa Editörü Helga Terbiyeli tarafından ağırlanan Avukat Cihan Önal’a ziyaretinde, CHP Hatay İl Başkan Yardımcılarından Ali Rıza Toprak, Partili Reşat Çağlar da eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisinde uzun yıllardır siyaset yapan, kentin başarılı avukatlarından Cihan Önal; “Türkiye Cumhuriyetinin köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapıyorum. Babam ve yakınlarım bu partide hep siyaset yaptılar. Benim adıma ise Avukatlık mesleğiyle edindiğim tecrübe ve bilgi birikiminin ardından, belli bir noktadan sonra yaşadığımız kente hizmeti zorunlu hale getirdi. Yaşadığım kente en iyi hizmeti belediye başkanı olarak verebileceğime inandığım için CHP’den aday adaylık çalışmalarımı erkenden başlattım.

Öncelikle birlikte çalışacağımız yol arkadaşlarımla bu uzun yolculuğun başındayız. Ağır ama emin adımlarla ilerleyerek bizi bilen kent halkına, nasıl bir hizmet vereceğimizi anlatacağız” diye konuştu.

OSB’nin İstihdamı Bölgemizden Olmalı

Kentin kalkınması noktasında birlikteliğin önemine de değinen Önal; “İskenderunluyum diyemedikten sonra biz bu şehri kalkındıramayız. Gücümüzü kendimiz yaratacağız. Belediye Başkanı olursam, ilk önce Organize Sanayi Bölgemizdeki (OSB) Genel Müdürleri toplayacağım ve onlarla bölge insanımızın istihdamı hakkında konuşacağım.

OSB’nin pisliğini buradaki insanlar çekiyor. Başka şehirlerden gelip, 10-20 yıl burada kalıp parasını kazananlar daha sonra gidip yatırımını memleketine yapıyor ya da emekli olup gidip oralarda yaşıyor. Bu insanların İskenderun’umuza ne kazancı var? Orada çalışacak olanlar önce İskenderunlu olacak. Kalifiye eleman alacaksın ama İskenderunlu olsun!

Sizlerin desteği ve halkımızın da onayıyla bir yere gelirsek, İskenderun’da güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl olduğunu göstereceğiz. CHP rozeti altında herkese eşit nasıl hizmet edeceğimizi göstereceğiz. İyi niyetli olarak bir yola çıktık. İskenderun’da herkesi mutlu etmek zorundayız. Farklı değerlerimizin özel günlerinde yanlarında olmak zorundayız. Bir belediye başkanının asli görevi budur” şeklinde konuştu.

Avukat Cihan Önal, Belediye Başkanlığına seçilmesi halinde İskenderun Belediyesini eşitlikçi hizmet adına ‘Kurumsal’ bir şekilde yöneteceğinin de altını çizdi.

Samimi bir sohbet ortamında geçen ziyaretten ötürü teşekkürlerini ileten Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli de, Avukat Önal’a çıkmış olduğu aday adaylık yolunda başarılar diledi. Kentimiz İskenderun’a katkısı olacak her projenin yanında olacaklarını ve eşit hizmet yapanları da daima alkışlayacaklarını belirtti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here