Olası Saldırıya Karşı Tedbirler Alınıyor

0
44

saldırıya karşı korumaSuriye’ye olası bir saldırı karşısında, ülkemizde sıfır noktalarda tedbirler üst seviyelere çıkartıldı. Reyhanlı’da bulunan hudut tabur komutanlığına ve ilçe jandarma komutanlığına stinger füzelerini ateşleme özelliğine sahip Türk yapımı ‘Atılgan’ ve ‘Zıpkın’ füze rampaları yerleştirildi.

ABD’nin her an vurma ihtimalinin güçlendiği Suriye, tehditler savurmaya devam ederken, Türkiye sınırında bulunan Reyhanlı’da da tedbirler üst seviyeye çıkartıldı. Birliklerin kırmızı alarma geçtiği Reyhanlı’da sınırın sıfır noktalarında bulunan hudut tabur komutanlığına ve ilçe jandarma komutanlığına stinger füzelerini ateşleme özelliğine sahip Türk yapımı ‘Atılgan’ ve ‘Zıpkın’ füze rampaları yerleştirildi. Namluların Suriye hava sahasına doğru çevrildiği sınırda füze rampaları ateşlemeye hazır bekliyorlar.

Son 5 stinger füzesi fırlatma rampası da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ASELSAN tarafından teslim edildi. Sabit tesislerin ve askeri birliklerin korunması için geliştirilen Zıpkın ile hareket halindeki zırhlı birliklerin havadan gelecek saldırılarda en güçlü kalkanı olacak olan Atılgan füze rampaları, monte edildi. 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here