Okullar Yarın Kapanıyor

0
139

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuğrul’dan Öğrencilere Tatil Mesajı; “Bol Bol Dinlenin ve Kitap Okuyun”

2016-2017 eğitim öğretim yılı yarın sona eriyor. Öğrenciler yarın karnelerini alarak yaz tatiline başlayacak. Tüm ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de yaklaşık 55 bin öğrenci tatile girecek. Öğretmenler ise seminerlerin tamamlanmasıyla 1 Temmuz’da tatile başlayacak.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da sona eren eğitim öğretim yılı nedeniyle gazetemize mesaj niteliğinde bir açıklama yaptı.

Öğrenci ve velilere bazı tavsiyelerde bulunan Tuğrul, öğrencilerin üzerine fazla gidilmemesini isteyerek; “2016-2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran’da sona eriyor. Elbette ki çocuklarımızla beraber velilerimiz ve öğretmenlerimizde çok yoruldu. Herkesin dinlenmeye ihtiyacı var. Tabi bu süreçte karneye bakarak çocuğumuzu değerlendirmemek lazım. Tabiî ki ders önemlidir ama çocuğumuzun kişisel olarak, sosyal olarak yetişmesi, özgüvenli bir nesil olarak yetişmesi bizim için daha önemli. Velilerimiz, zayıf ders olan çocuklarına kesinlikle kızmadan onları motive edici, onları gelecek konusunda bilgilendirici konuşmalar yaparak, şefkat göstererek, önümüzdeki eğitim öğretim yılında daha başarılı olmaları yönünde destekleyici sözler söylemeleri gerekmektedir. Sonuçta öğrencilerin de dinlenmeye ihtiyaçları var. Bu iki-üç ay yaz tatili sürecince sadece birinci sınıf öğrencilerimizin, okumayı yeni öğrendikleri için bol bol okuma yapmaları iyi olur.

Diğer öğrencilerimizin de fırsat buldukça kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü ülkemizde kitap okuma alışkanlığımız pek fazla yok. En azından üç aylık süreç içerisinde ders değil de okuma yaptırarak çocuklarımızın zihnini geliştirmemiz lazım. Burada anne ve babalarımıza büyük görevler düşüyor. Çocuklarla beraber kendilerinin de okumalarını istiyoruz ailede bir bütünlük sağlanması açısından. Çünkü çocuklar anne-babayı, öğretmeni model alıyor. Söylemek yetmiyor. Onlarla beraber bizzat işin içerisine dahil olmak lazım. Öğrencilerimizi 2017-2018 eğitim öğretim yılında dinlenmiş bir şekilde sabırsızlıkla bekliyor olacağız” şeklinde konuştu.

Okulların kapanmasının ardından öğretmenlerin seminerlerinin 1 Temmuz’a kadar devam edeceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuğrul; “Öğretmenlerimiz ve idarecilerimizde bir yıl boyunca çok yoruldular. 1 Temmuz’a kadar öğretmenlerimizle seminer yapacağız, yeni müfredat ve bu yılın değerlendirmesi konuları hakkında. Eğitimin kalitesini arttırmak için neler yapabiliriz bunun planlamasını, önümüzdeki yılın planlamasını yapacağız.

Öğretmenlerimizin de 1 Temmuz-1 Eylül arası tatillerini güzel bir şekilde geçirmelerini, bol bol istirahat etmelerini, dinlenmelerini istiyoruz. Çünkü öğretmenlerimizin moral-motivasyonları bizim için çok önemlidir.  Çocukların başarısında büyük etkileri vardır. Öğretmenlerimizi de 1 Eylül’de yeni eğitim-öğretim yılına zinde bir şekilde gelmelerini bekliyoruz” diyerek tüm öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here