Okul Öncesi Çocuğunuzun Göz Kontrollerini İhmal Etmeyin

0
27

Okul öncesi, çocukların göz kontrolünün öneminden söz eden İskenderun Palmiye Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Necmettin Mirioğlu, görme bozukluğunun, okul başarısını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Çocukların, okul başlamadan ve okul hayatı boyunca düzenli göz muayenesi yaptırması gerektiğini belirten Op. Dr. Necmettin Mirioğlu; kırma kusurlarının toplumda yüksek oranda olduğunu bununda görmeye etkisi olduğunda çocuklarda eğitim döneminde önemli etkileri olabileceğini söyledi. Mirioğlu; “Çocuklarda sıklıkla; gözyaşı tıkanıklığı, şaşılık, göz tembelliği, göz kayması, görme bozukluğu görülmektedir. Aile tarafından bu hastalıklar bazen fark edilemeyebileceği için, okullar başlamadan çocuklara göz kontrolü yapılması önem arz etmektedir.

Öğrenme yeteneğinde eksiklik olan çocukların bir kısmı iyi göremediğinden derslerinden geri kalabiliyor. Ayrıca göz bozukluğu için tedbir alınmadığında çocuğun görme kalitesi ciddi şekilde etkilenmekte ve sorun tedavi edilemez duruma gelebilmektedir. Erken konulan teşhis ile tedavi süreci kolayca atlatabilmektedir. Çocuklarda göz sağlığı için en az yılda bir kez düzenli kontrol önemlidir” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here