Öğretmenler Günü Yarın Kutlanacak

0
138

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilişinin 90’ıncı ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlamasının 37’inci yılı törenlerle kutlanacak. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı tertip edildi. Törenler 24 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı Alanında çelenk töreni ile başlayacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi Ata’nın manevi huzuruna sunulacak ve akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunacak.

Törenler saat 09.45’de İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan buradaki tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam edecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kutlama mesajının ardından protokol konuşması, genç öğretmenler adına konuşma, emekli öğretmen adına konuşmalar yapılacak.

Törende ayrıca, Emekli Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edilecek ve Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin edecek.

Şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Tosçelik Fen Lisesi öğretmenleri ile öğrencilerinin hazırladığı “Öğretmen” adlı oratoryo sahnelenecek.

Kaymakam Yönden; “Eğitim ve Öğretmen Unsuru Hayati Bir Öneme Sahiptir”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de, 24 Kasım Öğretmenle Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu vurguladı.

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 90’ıncı, bu anlamlı günün ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 37’inci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada Kaymakam Yönden; “İlk emri “OKU” olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Günümüz dünyasında eğitim ve öğretmen unsuru hayati bir öneme sahiptir.

Bu manada eğitim, bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Bu sebepledir ki Başöğretmen Atatürk, Cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir.

Öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu aşikârdır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşası olduğu bilinciyle, kıymetli öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı yetiştiren ve geleceğe hazırlayan insanlar olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)