Öğretmenler Günü Bugün Kutlanıyor

0
231

24 Kasım Öğretmenler Günü, 24 Kasım’ın Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İlk olarak çelenk töreni gerçekleştirilecek. Bugün saat 09.00’da Atatürk Anıt Alanında düzenlenecek olan çelenk sunma töreninde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulacak törende son olarak İstiklal Marşımız okunacak.

Kutlama etkinlikleri, İskenderun Özel Doğa Okulları Konferans Salonu’nda devam edecek. 25 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 10.00’da Doğa Okulları Konferans Salonunda gerçekleştirilecek kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak. İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi Müdürü Savaş Tiker tarafından yapılacak açılış konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kutlama mesajı okunacak. Genç Öğretmenler ve Emekli Öğretmenler adına konuşmaların yapılacağı törende, ilçemizde 2019 yılında emekli olmuş öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edilecek.

“Oğlumun Öğretmenine” isimli mektubun okunması ve akabinde mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecek. Tören “Düştük Yollara” isimli oratoryo ile sona erecek.

“Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinden Giden Öğretmenlerimize Ne Kadar Teşekkür Etsek Azdır”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da yayınladığı bir mesajla, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Yayımladığı mesajında öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ve paha biçilmez değerine vurgu yapan Başkan Savaş; “Ülkemizin parlak geleceğini inşa edecek öğrencilerin yetişmesinde, hayata hazırlanmasında büyük pay sahibi olan öğretmenlerimizin değeri tartışılamayacak kadar büyüktür.

Değerli öğretmenlerimizin gerek okul içinde gerek okul dışında verdiği özverili eğitimle yetişen evlatlarımız, şehirlerimizin ve ülkemizin gelişiminde söz sahibi olacak. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden, böylesine kıymetli ve kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizim ve çocuklarımızın üzerinde sonsuz hakkı olan öğretmenlerimizin bin bir emek ve fedakârlıkla yerine getirdiği görevlerini kolaylaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerimle güzel ülkemizin dört bir yanında, şanlı Türk bayrağımızın dalgalandığı her yerde görevinin başında olan, bu mesleğe ömrünü adayan tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here